Otkrivamo: Kako da potencijalno uđete u Berghain

Datum objave:02.02.2017

Pročitano:7015 puta

By:Marija Joksimović / Izvor: Red Bull

Berghain je bez sumnje klub sa čeličnim vratima i najstrožim obezbeđenjem na svetu pored koga ne možete baš tako lako da uđete u ovaj techno raj. Onima koji imaju priliku da šetaju kroz Berghain ovaj klub predstavlja bastion samoizražavanja, obožavanja muzike i inkluzivnosti. Sa korenima u berlinskoj gej underground sceni, klub je godinama gradio svoju strogu politiku ulaska, koja ulazak omogućava samo onima sa najvećim stepenom tolerancije, lepim manirima. Drugim rečima, klaberima profesionalcima koji bi se lako uklopili u nekontrolisani hedonizam. Berghain sa svojom glasnom muzikom, industrijskom arhitekturom i liberalnim stavom, je tanka linija koja stoji između raja i pakla. 

Svaki klaber koji drži do sebe bi trebao makar jednom u životu da poseti Berghain. Ispod se nalaze neke smernice kako da uđete....

 

Berghain

DA LI STE SPREMNI ZA OPERACIJU UĐI U BERGHAIN


Pitanje koje se postavlja iznova i iznova, kako ljudsko biće može da prođe pored glavnog čuvara ulaza u Berghain Svena Marquardta? Odgovor je vrlo jednostavan: niko ne zna. To je prva stvar koju treba da razumete u vezi Berghaina. Ukoliko bi postojala neka jasno definisana pravila i politika ulaska, onda bi svako mogao da uđe – a to je protivno svim uverenjima za koje se ovaj klub zalaže. Ne možete imati siguran prostor  i slobodu ukoliko ne odbijete ljude za koje posumnjate da bi mogli da naruše tu atmosferu koja vlada unutra.


PROBAJTE DA BUDETE SVOJI


Ukoliko ste bili svoji, a niste ušli, postoji velika verovatnoća da Berghain nije za vas. To je surova, hladna istina. Ljudi će vam reći da budete tihi, uporni, da govorite nemačkim jezikom, da ne budete pijani, da nosite crno, da izgledate kao da imate preko 40 godina, da nosite belo... Lista klišea kako da uđete je duga kao i sam red ispred Berghaina. Ali je činjenica da ste „prava osoba za Berghain“ jedino ako je Berghain pravo mesto za vas.


AKO TO PROPADNE, PROBAJTE DA BUDETE NEKO DRUGI


Ne, ozbiljno. Što da ne? Ako ste toliko očajni da želite po svaku cenu da vidite unutrašnjost kluba uvek možete da se pretvarate da ste neko drugi. Stojite na hladnoći dva sata i vežbajte kako da izgovorite: „Ovde sam da vidim Bena Kloka“ – na nemačkom jeziku. Potrošite brdo para na neku crnu garderobu iz kolekcije Rickija Owensa i čekajte, poput statue, da dođe red na vas da uđete. Možda vam neće biti prijatno u sopstvenoj koži, ali hej, barem ćete ući. Samo se potrudite da sačuvate etikete na toj skupocenoj odeći možda ćete morati da je vratite kada vam stigne izveštaj iz banke.

 SAMOPOUZDANJE JE TVOJ PRIJATELJ


Šalu na stranu, nema šanse da ćete ući u klub ukoliko zapravo i sami ne verujete da imate ozbiljnu šansu da uđete. Reputaciju Berghaina gradi njegova publika. Možete se izgubiti unutra satima, možda čak i danima jer se osećate kao kod kuće. Svako ko uspe da uđe unutra, uđe zato što obezbeđenje oseća da može da mu veruje. Ukoliko ste nervozni ili nesigurni, eto dobre šanse da vam kažu da se sklonite u stranu.

POTRUDI SE DA DOSPEŠ NA SPISAK GOSTIJU


Za sada, najlakši način da uđeš u Berghain je da se nađeš na spisku kao nečiji gost. Da bi se to desilo moraš da posteneš prijatelji sa nekim ko ili radi u klubu ili nastupa u klubu. To je komplikovana strategija koja zavisi od vaših konakata i poznanstava, ali je najsirgurnije da će uspeti. Nego, jel ima neko broj telefona Marcella Dettmanna?

SMANJI TROŠKOVE I IDI NEGDE DRUGDE

U Berlinu si! Ne samo da si u Berlinu nego si u epicentru svetske klupske scene. Možeš da se provedeš kao nikada u životu, a možeš biti luzer koji je čekao celu noć i na kraju nije ušao u Berghain, samo zato što je previše mlad ili lep ... A realno brojne mogućnosti ti se pružaju. Osim ako si bez para, u tom slučaju najbolje je da ideš kući. 

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :