OSMI FESTIVAL SRPSKOG PODZEMLJA

Datum objave:13.09.2022

Pročitano:138 puta

Datum održavanja: 21.10.2022 - 22.09.2022

Lokacija: Novi Sad

Strip na 8. Festivalu srpskog podzemlja!


Kako je strip neizostavni element andergraund kulture, sezonu 8. Festivala srpskog podzemlja otvaramo pozivom crtačima i drugim autorima stripova da nam se pridruže u okviru vizuelnog programa. Više informacija o načinu prijave možete pronaći na sajtu kao i na fejsbuk stranici Festivala.

 


Uz poziv “stripadžijama” da pokažu svoja dela, najavljujemo i nekoliko specijalnih gostiju i muzičkih nastupa uz koje će publika, takođe, moći da uživa tokom 8. FSP-a.

DORDEDUH na Festivalu srpskog podzemlja.


Izuzetna nam je čast da najavimo specijalne goste 8. FSP-a. Kao i nekoliko prethodnih, ovogodišnji FSP program obogaćujemo saradnjom sa umetnicima i bendovima iz regiona. Ovog puta predstavljamo nesvakidašnju umetničku kreaciju iz Rumunije - DORDEDUH, bend koji je višeslojno povezan sa domaćom andergraund scenom, čiji članovi su u njoj prisutni još od sredine 90. godina.


Nakon razlaza u taboru, sada već kultnog imena, Negura Bunget, kompozitorski i idejni duo Hupogrammus i Sol Faur kreiraju novi bend DORDEDUH u kojem nastavljaju svoje stvaralaštvo započeto još davne 1994. godine.
Koncert benda DORDEDUH predstavlja audiovizuelni događaj koji donosi duh prošlosti, vekova zakopanih daleko pre našeg vremena. Unikatan spoj duhovne muzike prastare Transilvanije, uz korišćenje autentičnih drevnih instrumenata, prožet neofolk motivima i krunisan mračnim tonovima blek metala. Muzička kreacija koja ravnopravno nastupa na velikim mainstream festivalima kao i u undergraund krugovima. Neosporan kvalitet njihove umetnosti svrstava ih u sve pravce i podpravce, a publiku uvek ostavlja oduševljenu i željnu naredih koncerata.

Isto veče publika će moći da uživa i u dva unikatna živa nastupa domaćih izvođača.


MARJAN i ŽEŽE će se predstaviti u sklopu svog projekta u kome koriste jedinstveni laserski piano koji je kako zvučna takođe i vizuelna atrakcija. U kombinaciji sa sintovima, teraminom i raznim gitarskim efektima ovaj dvojac će nas provesti koz ambijentalno putovanje i istraživanje zvuka.

VODEN je jednočlani muzički projekat, inspirisan muzikom različitih epoha i žanrova od antičke do elektro muzike prožet zvukom gitare. Krajni produkt te kombinacije najsigurnije je opisati kao eksperimentalni. Na nastupu će izvesti neke od pesama sa prvog The Cult of Deep Waters, drugog Dreaming the Unknown i trećeg albuma The Trident.

Uskoro objavljujemo imena drugih učesnika festivala kao i cene ulaznica. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :