Organized Chaos: Nežno a žestoko, brutalno a sofisticirano!

Datum objave:31.01.2017

Pročitano:4462 puta

By:Milan B. Popović

Organized Chaos / CINNAMON / CD singl / AUTORSKO IZDANJE

 

CD singl CINNAMON objavila je legendarna beogradska grupa posvećenika u muzičku i vizuelnu umetnost – Organizovani haos!


Ovu postavu benda danas čine:
Bojan Kvočka - Bass
Benjamin Lechuga - Guitars
David Maxim Micić - Keyboards
Milan YEQY Jejina - Drums
Vladimir Lalić – Vox

 

CD Organized Chaos


Artwork delo je Vladimira Lalića, kao i na prošlom debi albumu „Inner conflict“! Još malo bitnih tehničkih podataka...


RECORDED, MIXED and MASTERED by Marko Zivanović (Devotion Studios) and David Maxim Micić
- ACOUSTIC GUITARS recorded by Benjamin Lechuga at Monosound Studio
- PRODUCED by Marko Zivanović, David Maxim Micić and Vladimir Lalić
- MUSIC composed and arranged by Vladimir Lalic
- LYRICS by Vladimir Lalić


Uzori su im razni, od trenutne prog rock i metal scene do Davida Bowiea, Snarky Puppy, i klasičnih operskih dela. Ceo album se očekuje u maju 2017. uz još jedan singl i animirani spot.


U pet minuta i 45 sekundi trajanja ovog CD singla, možete čuti šapat, videti treptaj, suptilni i vanserijski vokal, impresivnu muzičku progresivnu rock podlogu kao veličanstven patos po kome samo bajkovita stvorenja na vrhovima prstiju, trčkaraju-u transu! Transcendentalnom, naravno. Ovde se mogu čuti i svojevrsne vokalne bravure poput neskrivenih mantri i to sa lirskim i ispovednim otkucajima liričkog tematskog odabira + gitarskom garažnom paljbom koja čini smešu koja se lako guta ali teško vari, ukoliko imate slab imuni sistem, podrazumeva se. Ovo nije muzička šoljica čaja za svakoga, to je sigurno. Ovo što ovde možemo čuti je samo za odabrane, probrane, raritetne slušaoce.


Što se CD singl CINNAMON slušajući duplira, triplira i višestruko sluša i posluša(va), time se njegova nežna magija lakše i bezbolnije uvlači pod kožu, birajući najtananiju iglu, jer se ovakvi komadi moraju štampati samo i isključivo kao LP izdanja i nikako drugačije - za decenije unapred, poput svedočanstva vremena i duše u simbiozi besa, bola, straha, i ljubavi, lišene bilo kakve patetike.


Važno je napomenuti da je vokal ovog sastava, Vladimir Lalić, potekao iz kultnog gotik metal benda ABONOS, kojeg su činili i danas čine Milan Janković Mikac za setom bubnjeva, Tomaš Ljumović na bas gitari, Marija Dokmanović (klavijature, komponovanje, tekstovi, glavni i pozadinski vokal), Marta Vlahović (klavijature, glavni i pozadinski vokal), Jovan Prokopić Proka (gitara, pozadinski vokali) i Jakša Vlahović (komponovanje, električne gitare i pozadinski vokal). Bend ABONOS je bio i jeste rasadnik vrhunskih autorskih multitalentovanih giganata/multitalentovanih i multimedijalnih umetnika te je stvaranje dva benda iz jednog, bila očekivana i potpuno normalna opcija.


Bilo kako bilo, „Organized Chaos“, svoj umetnički nered veoma vešto, alhemičarski, rekao bih, pretvara u pozitivnu brojanicu reda, mira i spokoja za kojim, verujem i kao umetnik, pesnik, i oni sami teže.


Budite organizovano haotični – nećete zažaliti!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :