Barutana klub Beograd

Optimal problem: Rokenrol je ovde optimalno dobar!

Datum objave:09.10.2017

Pročitano:8039 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

OPTIMAL PROBLEM CD ISPRED SVIH / DALLAS

Deset nanizanih numera na ovoj kompaktnoj disketi, novo je osveženje iz Dallas records ponude, bilo srpskog, bilo regionalnog koordinatnog notno geografskog prostora. Sasvim sam siguran da je numera „Izgubljena u svemiru“, jedna od najkvalitetnijih radova kojima ova trojica muzičara, instrumentalista i artista uopšte, mogu da iznedre.


Negde u daljini, samo na mahove, i na momente, i na trenutke, pored svojeg „Optimal problem“ autorskog pečata, može se (posebno vokal) može se uočiti „Instant Karma“ nasleđe, ali i nonšalantnost-energija sastava „Dža ili bu“. Mada, to je subjektivan osećaj potpisnika ove CD recenzije, i ne mora biti doživljen poput definicije – već kao ličan dobronameran utisak. Zanimljivo je da neke od pesama grupe „Optimal problem“ traju – suprotno današnjem „Radio frendly“ utvrđenom Radio maniru od tri minute trajanja i 20 sekundi pesme - prelaze i četiri minuta trajanja, što je za svaku pohvalu!

 

Optimal Problem


Sećate se zdravog, čistokrvnog, dobrog rock and roll-a upakovanog u harmonsku pop formu? Srećom, ima još takvih bendova kod nas. Takav je beogradski Optimal Problem. Garage pub rock (rock and roll) bend je nastao marta 2011. godine. Prava priča oko benda je počela maja 2015.godine kada se originalnim članovima Badži i Felixu pridružio Ružek. Muzički izraz su formirali pod uticajem engleskih bendova Dr. Feelgood, Rockpile, Eddie and The Hot Rods, The Clash, Nine Below Zero i sličnih. Repertoar benda čini veliki broj autorskih pesama i deo prepeva, kao omaž kako britanskoj tako i ex-jugoslovenskoj pub rock, punk rock i new wave sceni. Zahvaljujući nastupima po brojnim beogradskim klubovima, stekli su reputaciju sjajnog scenskog, neposrednog, energičnog i dobro usviranog benda.


Tokom 2016. godine su snimili debitantski CD "Ispred Svih" na kome je, uz Badžine pesme i šarmantna obrada "Poletarac", čuvene teme braće Vranešević i Ljube Ršumovića iz istoimene dečije TV serije. Disk je 1. oktobra ove 2017. godine objavio Dallas Records, a na njemu su gostovali Jovan Ilić (usna harmonika) iz blues sastava Sirova koža, Filip Pavlović (truba), Uroš Novaković (saksofon, klavijature) i drugi. Produkciju su uradili Zoran Marić i Optimal problem.


Sasvim je sigurno da je pesma „Molim za tišinu“, najekskluzivniji i najupečatljiviji isečak/singl koji se ovde može čuti, ne potcenjujući ostalih devet numera. Neko bi rekao da je sve ovo AOR, drugi bi rekli da je jači moderni pop-meni se čini da imamo u plejerima- interesantan spoj sofisticiranog rocka, prilagođenom današnjem medijskom i slušalačkom radaru! Što se mene tiče, ovo je sasvim OK! I više od toga!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :