ONCE: Izložba fotografija Davida Pužada u DKSG

Datum objave:21.09.2015

Pročitano:4433 puta

Datum održavanja: 22.09.2015 - 03.10.2015

By:Mara Prohaska Marković

Lokacija: DKSG, Beograd

Izložba "Once" Davida Pužada, umetnika iz Barselone, otvara se 22. septembra 2015. u 19 sati u Galeriji Doma kulture Studentski grad. Ovom prilikom prepoznatljivi katalonski umetnik će izložiti seriju fotografija koje je snimio 2013. godine u Tate Modern galeriji i u Nacionalnoj galeriji portreta u Londonu.

 

ONCE: Izložba fotografija Davida Pužada (Barselona) u DKSG | 2015

 

Minimalističke fotografije slučajnih prolaznika pričaju o životu i promeni i predstavljaju ovekovečene trenutke, “jedinstvene momente postojanja”. Želeći da ukaže na sličnost između prirode života i fotografije kao medija, Pužado i sam navodi da “u životu, kao i u fotografiji, nikada nemate drugu šansu, barem ne istu.”

 

ONCE: Izložba fotografija Davida Pužada (Barselona) u DKSG | 2015

U tekstu Nevene Kijanovic u katalogu izložbe sledi: "Promena je jedina konstanta u životu. Ljudi prolaze i smenjuju se pred objektivom umetnika, dolaze i odlaze uglavnom nesvesni sadašnjeg trenutka i tog jedinstvenog momenta postojanja. David ih ovekovečava upravo u tom neponovljivom trenutku koga smo retko kada svesni, zaokupljeni mislima o prošlosti, brigama i nadanjima o budućnosti zbog čega često zaboravljamo da je sadašnjost zapravo jedino vreme u kojem zaista živimo i postojimo na ovom svetu."

 

ONCE: Izložba fotografija Davida Pužada (Barselona) u DKSG | 2015

David Pužado, umetnik iz Barselone, živi i radi u Beogradu. Izlagao je na brojnim izložbama širom Evrope: Španiji, Grčkoj, Nemačkoj, Srbiji. Dobitnik je nagrada i bio je finalista na mnogim takmičenjima fotografije u Španiji i u Nemačkoj. Od 2013. živi u Beogradu, a od 2014. kroz programsku delatnost galerije “Bartcelona”, koju je osnovao u Design District-u u Beogradu, organizuje izložbe i gostovanja fotografa iz celog sveta.


www.dksg.rs


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :