Barutana klub Beograd

Odabrani finalisti BARF10

Datum objave:29.11.2021

Pročitano:282 puta

Datum održavanja: 05.12.2021

Lokacija: Beograd

Udruženje rok muzičara Srbije (URMUS) objavilo je imena finalista BARF10. Finale festivala biće održano u nedelju, 5.decembra u 18.30 u Sali Amerikana Doma omladine Beograda.

BARF10

Na deseti jubilarni Beogradski autorski rok festival – BARF10, prijavilo se preko 50 bendova i autora, od kojih je 41 ušlo u zvaničnu konkurenciju. Prijavljene pesme su kao i svih prethodnih godina dosta kvalitetne i žanrovski različite, a to je ujedno i cilj festivala, da se napravi šira slika domaće rok scene, pre svega kada su u pitanju mladi i neafirmisani bendovi i autori.

Žiri zadužen za odabir finalista ni ovoga puta nije imao lak zadatak da odabere one koji će se predstaviti i na finalnoj večeri 5. decembra u Domu omladine Beograda u sali Amerikana.

- URMUS kao organizator festivala želi da se zahvali svim učesnicima festivala i da im poželi puno uspeha u daljem radu. Nažalost, ne mogu svi da prođu u finale, ali i ove godine se trudimo da većem broju učesnika pružimo šansu, te je predviđen broj od 6 finalista proširen na 8 – kažu organizatori.

Finalisti BARF10:

ZIMBABVEANSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZVEROVA (Beograd)

FRAKTAL (Kragujevac)

KONTRA KOMITET (Šabac)

ASCEND (Beograd/Aranđelovac)

IV DAN (Beograd)

IVAN KIĆANOVIĆ (Beograd)

BOL & DEE (Beograd)

TWO COINS FROM MERCURY (Srbobran)

Pored bendova finalista u revijalnom delu će nastupiti pobednici poslednjeg izdanja festivala Rampa iz Pančeva, valjevski bend Underforce (ex Vatreni prsten) koji su bili pravo otkrovenje poslednjeg finala. Kao specijalni gosti festivala nastupiće grupa D R A M.

URMUS se kao i uvek potrudio da zajedno sa partnerima i prijateljima festivala obezbedi vredne nagrade za pobednike i učesnike festivala BARF10.

· prva nagrada koju dodeljuje SOKOJ za najbolji autorski bend je 60.000,00 dinara; nastup na Bunt rok festivalu 2022. godine; digitalno singl izdanje za PGP-RTS

· druga nagrada koju dodelju organizacija PI za najbolje izvođenje je 50.000,00 dinara

· treća nagrada (nagrada publike) koju dodeljuje URMUS, OFPS i muzički studio MAŠINA 23 je snimanje singla u muzičkom studiju MAŠINA 23; direktan plasman na Zaječarsku Gitarijadu 2022. godine

· Kompletan festival se snima audio i video, tako da će nastupi svih finalista biti objavljeni na zvaničnom YouTube kanalu festivala.

· Svi bubnjari tradicionalno dobijaju po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.

Finale je zakazano za nedelju, 5.decembar od 18.30 u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Tačna satnica i redosled nastupa bendova u takmičarskom delu biće naknadno objavljeni.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :