Od A do Š sa Božom Podunavcem

Datum objave:07.11.2016

Pročitano:9312 puta

Datum održavanja: 12.11.2016

By:Marija Joksimović

Mnogima je prva asocijacija na techno, di-džejing i underground scenu u Srbiji Boža Podunavac. Jedan od pionira domaće klupske underground scene proslaviće 30 godina na sceni 12. novembra u klubu Drugstore.  U tih 30 godina Boža se može pohvaliti fantastičnom karijerom, gotovo da nema kluba u kojem nije gostovao, a DJ pult delio je sa najvećim svetskim imenima. Uživa veliko poštovanje svih kolega, fanovi ga obožavaju, a on i dalje radi sa istim žarom i entuzijazmom.

 

 

Boža Podunavac

U susret proslavi jubileja razgovarali smo sa njim. Azbuka ima 30 slova, a on proslavlja 30 godina karijere pa smo mu na svako slovo azbuke zadali po jedan pojam, a on nam je rekao na šta ga asocira.

AVANTURA
Život je najluđa avantura. Ono što radimo za života, odjekuje u večnosti.

BEOGRAD

Beograd je moj grad. Svetla velegrada, huk vreve, žilavost urbanog, izbor za svakog.

VOLJA
Volja je želja i rešenost artikulisani u jedno. Bez volje nema napretka.

GRANICE

Umetnost ne poznaje granice. Umetnost je univerzalna i opšte prisutna, samo je treba uočiti i prigrliti.

DRUGSTORE

U Drugstoreu nas čeka putovanje kroz epohe klupske muzike u realizaciji vrhunskih beogradskih DJ majstora.

Više o toj žurci pročitajte ovde

 

Boža Podunavac

ĐUSKANJE

Ne đuskam mnogo, ali dobra, dinamična klupska muzika me uvek pokreće.

ENERGIJA

Ne znam odakle napajanje dolazi, ali sam zahvalan univerzumu što mi je dao mogućnost da gledam samo napred. Nemamo mnogo vremena u ovoj dimenziji, pa ga energično treba koristiti dok možemo.

ŽELJA

Za sada mi dosta dobro ide ostvarivanje želja u vezi sa muzikom.

ZANIMLJIVOST

Obožavam prirodu i odstupnicu van grada u obliku vikendice.

INDUSTRIJA

Najznačajniji beogradski klub u poslednje dve decenije. Bio je značajan za mnoge karijere, kao i za obrazovanje nekoliko generacija klabera. Ali, da nije bilo Industrije, bio bi neki drugi klub. Ljudi su bitni.

JUBILEJ (Kada se osvrnete iza sebe, kako gledate na ovih proteklih 30 godina na sceni, da li biste nešto menjali?)
Nisam siguran. Ne znam šta je moglo biti, znam samo da je bilo. a ovako kako je do sada bilo, hvala univerzumu za sve što je učinio za mene. :)

 

Boža Podunavac

KLUB

Ovacije koje sam nekoliko puta dobio na raznim mestima. Možda nije značajno za druge ljude, ali meni su ti trenuci unisonog odobravanja prisutnih uvećavali samopouzdanje i uveravali da sam na pravom putu.

LEGENDA

Legende su izmaštane konstrukcije, pa se ne vezujem za taj termin. Kontekst u kome se danas koristi je više kolokvijalno jezički, nego misaoni. Više je titula, nego objašnjenje. Tako da se ne smatram legendom. A i za legendu bi bilo potrebno da nema više savremenika koji mogu da svedoče iz prve ruke. A akteri su uglavnom još uvek svi živi.

LJUBAV
Ljubav je sve. Bez ljubavi nema ni umetnosti ni napretka, ništa.

MUZIKA
Muzika je mnogo. Gotovo sve. Preterujem, ali muzika znači mnogo. Uglavnom nismo svesni na koliko sublimnih nivoa na čoveka utiču i muzika i zvuk. Uglavnom slušam muziku koja pripada mom trenutnom raspoloženju ili dobu dana i to razne moguće žanrove.

NOSTALGIJA
Ništa mi ne nedostaje. Prošlost je iza nas. Sve u svoje vreme. Najviše sam upućen na "Ovde i Sada".

NJUŠKA
Imam dva mačka, koji su otac i sin. Mada oni to ne kapiraju. Imam ogromnu empatiju prema životinjama, ponekad i veću nego prema ljudima jer su životinje nezaštićene i bespomoćne. Ključni razlog je taj što mi se čini da su životinje u savršenoj harmoniji sa okruženjem u kom su, pa su samim tim potpuno iskrene i tačne. Ne baš čest slučaj sa ljudima, zar ne?

 

Boža Podunavac

ORIGINALNOST
Vrhunsko je retko i ima ga jako malo u svakoj delatnosti. Originalnost je jedna od mogućnosti da se dođe do vrhunskog. Trenutno, na planetarnom nivou, imamo mnogo imitacija i simulacija. Promeniće se i to. Život je proces, proces je fluktuacija, tornado čovečanstva ima svoje tokove. Nije loše - biće bolje.

PLOČA
Za mene su ploče oruđe, nikako fetiš. Nije bitan medij, već sadržaj koji sa njega dobijamo. Nije bitno ko govori, već šta govori.

RADIO
Na jednom radiju sam odrastao, radio je mi je u jednom delu života bio gotovo sve. Radio je danas, na žalost, mrtav. Videćemo kakva će biti sudbina internet radija. Video killed the radio star.

SCENA

Dijalektički gledano, trenutno je srpska elektronska scena u zamahu, kao da sve više ulazimo u ozbiljne evropske klupske i produkcijske tokove. Videćemo kakav kvalitet će proizvesti ovaj kvantitet koji trenutno imamo.

TEHNO
Ponešto od tehna je i muzika i umetnost i nešto treće.

ĆUTANJE

U pozitivnom smislu, ćutim kada god imam priliku da upoznam nekog ko mi je interesantan, od koga mogu nešto da naučim. Tada samo upijam. U negativnom smislu, bilo kakvo nasilje, bezosećajnost, ignorantstvo, kao i bezobrazluk bilo koje fele me ostave bez reči.

 

Boža Podunavac

USPEH
Najvećim uspehom smatram što sam imao sreće da mogu da se bavim poslom koji volim. To je retko moguće.

FANOVI

Fanove izuzetno poštujem. Bez njih, nema ni mene. Njihova podrška je sve. Stalno mi prilaze i za slikanje i da ponešto upitaju. Sa mladima se i ja osećam kao mladić.

HARMONIJA

Harmonija je razumevanje. Insistiram na harmoniji u sopstvenom okruženju. Za mene je disharmonija patnja.

CILJ

Postavljam samo kratkoročne ciljeve. Život je čudo, nikada ne znamo šta će doneti, a i ne možemo znati ono što ne znamo, a ne znamo onoliko. Tako da raširenih ruku hrlim kroz život u želji da me stalno iznenađuje nečim novim. Ali harmoničnim. lol :)

ČITANJE
Više sam čitao kada sam bio mlađi, poslednjih godina sam potpuno koncentrisan na vizuelnu umetnost. Poslednje knjige koje sam pročitao su "Svet po Klarksonu" i "Insajder, moja priča" moje drage koleginice Brankice Stanković.

DŽABALEBARENJE
Filmovi i serije... Neprestano gledam kinematografske sadržaje. Igrani dramski program nikada nije bio bolji i raznovrsniji nego danas.

ŠAMPIONI
To su vrhunski znalci svog posla ili umeća koji imaju dovoljno mudrosti da razumevaju svoju ulogu u društvu, a istovremeno su dovoljno skromni da shvate da su samo zrnca peska na beskonačno velikoj plaži naše planete i univerzuma.


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Sova
02.12.2016 08:56
Božo care :)


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :