OBOJENI PROGRAM obeležava 35 godina postojanja velikim beogradskim koncertom!

Datum objave:15.06.2015

Pročitano:4994 puta

Datum održavanja: 19.06.2015

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Miksalište, Savamala

Kultni novosadski sastav Obojeni program ove godine slavi jubilej kojim može da se pohvali tek poneki bend sa naših prostora - obeležavaju 35 godina postojanja! Jubilej će koncertno obeležiti velikim beogradskimkoncertom - u petak, 19. juna, na Miksalištu (Mostarska 5, Savamala), u okviruSavamalskog kulturnog leta.

 

OBOJENI PROGRAM obeležava 35 godina postojanja velikim beogradskim koncertom! | Miksalište 2015


Osnovan 1980. kao posledica novotalasne slobodoumnosti i dečačkog (kulturnog) avanturizma, Obojeni Program je dugi niz godina funkcionisao u sasvim smeloj postavi - bas, bubanj i glas. Na to se nadovezalo i još smelije shvatanje uloge pevača - jednolična naracija iz koje su iskakali refreni sa zaraznim melodijama. Upravo su MELODIJE koje su se mogle pamtiti i SLIKE iz tekstova, koje su se urezivale u pamćenje, bile ono što je konačno 1990. podiglo Obojeni Program među svima poznate, a ne underground atrakcije ovdašnje rock muzike.

Obojeni program je prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTVju u emisiji 120 minutes 1993. godine i jedini koji je imao čast da ga slavni John Peel predstavi u svojim radio emisijama, a 2003. godine bend se pojavio kao gost britanskog benda Placebo na njihovom beogradskom koncertu.

 

OBOJENI PROGRAM obeležava 35 godina postojanja velikim beogradskim koncertom! | Miksalište 2015

Za 35 godina objavljeno je 10 albuma Obojenog programa i skoro svaki je sniman u drugoj postavi. Kroz Obojeni program je prošlo više od 50 muzičara, a nedavno se bendu ponovo pridružio njegov prvi gitarista Cana:

,,U bend se vratio naš prvi gitarista Cana, i u nove pesme ulazimo sa postavom dve bas gitare (Bebec i Ljuba), bubanj (Cina) i gitara, nama zanimljivo. Na nedavno održanom koncertu u Novom Sadu nešto od tog novog materijala smo svirali, uskoro imamo koncert u Beogradu (19.6.-Miksalište) i verovatno ćemo i tamo nešto od toga svirati, uporedo radimo nove pesme i nastupamo, i dosta je teško reći kojim će to tempom ići i u kom obliku će se to pojaviti. Važno je da radimo i da za sada sve dobro ide", izjavio je Branislav Babić Kebra, frontmen Obojenog programa u nedavnom intervjuu za Balkanrock magazin.

Kao specijalni gost na velikom beogradskom koncertu kojim će Obojeni program obeležiti 35 godina rada, nastupiće i grupa Virvel, bend koji je sa zvukom počeo da ekperimentiše 1999. godine i koji od tada gotovo stidljivo ,,plovi“ domaćim muzičkim nebom, ipak stameno i vrlo uticajno, gradeći solidnu bazu fanova koji ih prate i danas.
​​
Ulaznice za veliki beogradski koncert Obojenog programa, na kojem će kao specijalni gost nastupiti grupa Virvel, dostupne su na svim Gigs Tix i Eventim prodajnim mestima, kao i u Mikser House-u (Karađorđeva 46) i u kafeu Šikarica (Skadarska 22)​.

 

Cena ulaznice iznosi 600 dinara.​


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :