OBLIČJA: Druga samostalna izložba slikarke Darinke Slijepčević

Datum objave:10.04.2015

Pročitano:3481 puta

Datum održavanja: 16.04.2015 - 30.04.2015

Lokacija: Galerija zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, Beograd

Druga po redu samostalna izložba slikarke Darinke Slijepčević svečano će biti otvorana 16.04.2015 godine u 19h u Galeriji zavoda za proučavanje kulturnog razvitka-Rige od Fere 4, Beograd.


Darinka će se po prvi put predstaviti beogradskoj publici izložbom pod nazivom „Obličja“ koja sadrži 13 slika velikog formata rađenih kombinovanom tehnikom (ulje, akril, kolaž) na platnu i medijapanu. Slike predstavljaju nastavak ciklusa koji je započela prošle godine izložbom „Promena je moguća“ u okviru kog ova umetnica želi da navede posmatrača na aktivno razmišljanje i uključivanje u proces stvaranja.

 

OBLIČJA: Druga samostalna izložba slikarke Darinke Slijepčević | Galerija zavoda za proučavanje kulturnog razvitka | Beograd | 2015


Slike koje se tehnički svrstavaju u enformel svojim odnosom bojenih efekata, kompozicijom i harmonijom teže da navedu gledaoca da unutar sopstvenog rezona i senzibiliteta pronađe oblik koji će mu najviše odgovarati. Orkestriranjem bojenih površina, reljefom i kolažom umetnica navodi posmatrača da bez identifikacije sa predstavljenim motivom istraži njen lični, ali i sopstveni svet mašte.


Iluzorni i sakralni svet, priroda i svakodnevnica kojom je inspirisana ostavljaju nam dovoljno prostora da istražimo ali i shvatimo suštinu Darinkinog stvaralaštva.


Izložba je prodajnog karaktera a postavka će biti otvorena za posetioce svakog radnog dana do 15h u prostorijama galerije Zavoda do kraja aprila.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :