Obeležavanje 20 godina od smrti Bukovskog

Datum objave:23.02.2014

Pročitano:4310 puta

Lokacija: Novi Sad

Povodom obeležavanja 20 godina od smrti velikog američkog književnika Čarlsa Bukovskog, udruženje "Šmiranti" iz Novog Sada, 9. marta organizuje veče posvećeno njegovom radu i životu u CK13.

 

 

Program večeri pod nazivom "Veče Čarlsa Bukovskog" je zamišljen kao kolaž njegovog stvaralaštva, i to kroz stručan osvrt na njegov rad i život, čitanje njegove poezije i prikazivanje dokumentarnog filma o Bukovskom i igranog filma čiji je scenario on napisao.

Te večeri će biti odžana projekcija dokumentarnog filma "Bukovski" (1973) Tejlora Hakforda, Oskarom nagrađenog američkog reditelja i producenta koji je ovim filmom započeo svoju uspešnu karijeru i prikazivanje igranog filma "Barska mušica" (1987) za koji je scenario napisao sam književnik.

Ovaj film predstavlja svojevrsnu autobiografiju samog pisca, čije je težište priče prikazivanje Čarlsovog života u Los Anđelesu u vreme njegove zavisnosti od alkohola.

Glavne uloge su poverene Mikiju Rurku i Fej Danavej, režiju potpisuje Barbet Šreder, a producent filma je Frencis Ford Kopola.

Projekat je podržala ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :