O kolažima Katarine Radulović

Datum objave:11.02.2014

Pročitano:7318 puta

Lokacija: Niš

Još kao devojčica seckala je sličice iz novina, knjiga, časopisa, a zbog uništavanja porodične biblioteke često je bila kažnjavana. Već tada je sličice lepila i krojila po svojoj meri i u to vreme počinje da razvija ljubav prema kolažu.

Prvo što je mladoj umetnici Katarini Radulović palo na pamet, posle oduševljenih reakcija na svojeručan poklon drugarici, je: “ja u bajkama! Obzirom da sam veliko dete i da živim u fantaziji, nestvarnoj priči, ovo je način da budem ono što jesam!“ i tada su nastali njeni prvi kolaži - "Katarina u Zemlji Čuda", "Red Riding Me", zatim " Princeza i žaba", „Mala sirena" i "SnowWhite".

 U početku je radila „za svoju dušu“, a onda je putem interneta naučila dosta o kolaž art stilu, samoj tehnici i slobodi koju ona pruža. U svojim delima ona prikazuje svoje omiljene pisce, muzičare, a specijalno se divi Fridi Kalo. Šarenilo izprepletenih misli Katarina prenosi na karton i objedinjuje u jednu priču, jedno stanje, jednu emociju.

Pažnju joj zaokupljuju svakodnevne teme, kao što su (ne)odnosi među ljudima, društveni problemi, bunt mladih, unutrašnji konflikti, obmane, privid... Sve ono što oseća pretoči u delo, pa su njeni kolaži svedoci njenih stanja nezadovoljstva, euforije, depresija, sreće i radosti, ali i tuge, ranjivosti, zaljubljenosti ...

Često u svoja dela stavlja i odgovarajući tekst, koji je ujedno i poruka. „Zzelim da drugi ocene da li je poruka koju šaljem pozitivna ili negativna, jer želim da i drugi iznesu svoj stav, da imaju svoje 'ja', pa da kroz njihova različita mišljenja prikupim materijal za drugu temu i rad“, kaže Katarina za Urban BUG.

 

 

Katarina Radulović rođena je u Nišu 16.05.1983. godine. Pravljenjem kolaža (tehnika cut-paste ) bavi se četiri godine.

Godine 2012. učestvovala je i izlagala svoje radove na Beogradskoj nedelji, a januara prošle godine imala je prvu samostalnu izložbu u Beogradu, u galeriji “Freedom “. Krajem aprila i decembra prosle godine bila je gost-izlagač na Likovnom salonu u Aleksincu. Radovi joj često izlaze u poznatim web magazinima i blogovima.Takođe, kolaže promoviše i u Solunu, Nemačkoj, Švedskoj, zahvaljujući umetnici Eleni iz Soluna, i slikaru Rićardu Wiliamsu iz Nemačke. Jedan od njenih radova dobio je svoje mesto u galeriji “Art space gallery“ u Silver City-ju, država Novi Meksiko, SAD.


„Dakle, kreirajte i krojite i vi vaš život i priču! Divno je imati svoje malo, pokretno pozorište!“ poručuje Katarina.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :