Nyjah Huston osvojio prvo mesto na SLS Nike SB svetskoj turneji

Datum objave:01.09.2016

Pročitano:3557 puta

By:Andrej Pečnik

Lokacija: New Jersey

Kakav dan! Nedavno održani stop SLS Nike SB Svetske Turneje u New Jerseyu, upisao je Street League u istoriju, sa višestrukim 9 Club skorovima, sjajnim potezima, kao i povratkom Nyjahe Hustona na najviši deo postolja. Pred energičnom publikom, ovaj dvadesetjednogodišnjak odnosi svoju 17. Street League pobedu u karijeri, u borbi protiv najboljih svetskih street skejtera, nakon čega osvaja novčanu nagradu od 80.000 dolara, kao i Golden Ticket za SLS Super Crown svetski šampionat u oktobru.

 

Nyjah Huston / Foto: Monster Energy

Nyjah Huston u akciji / Foto: Monster Energy

Bio je veliki pritisak danas u Brick Cityju, s obzirom da je ovaj događaj imao u ponudi tu poslednju šansu za kvalifikaciju za 2016 SLS Nike SB Super Crown Svetski Šampionat. Plus, staza je zaista teška, dizajnirana tako da ne trpi greške. Konstruktori rampe iz California Skateparks napravili su tu betonsku stazu sa gomilom nenormalnih sprava.

Huston, koji uopšte nije stranac konstruktorima staze, došao je na ovo takmičenje, nakon što je osvojio prvo mesto na Street takmičenju, pre dve nedelje na CPH Openu 2016 u Kopenhagenu, u Danskoj. Tako je i danas rasturio – Huston je u kvalifikacijama objasnio svojim sjajnim trikovima, zbog kojih je zasluženo osvojio 33.2 poena i time sebe ubacio među osam najboljih.

 

Nyjah Huston / Foto: Monster Energy

Nyjah Huston / Foto: Monster Energy

U finalu, Huston je bio pod pritiskom od strane novopečenog pro vozača Chrisa Joslina i Australijanca Tommyja Fynna. On je nastavio u svom ritmu i odmah napravio rano vođstvo u savršenoj vožnji od 45 sekundi, sa 8.5 poena.

Kada se finale prebacilo na Best Trick pokušaje, Huston imao svojih pet minuta – sleteo je ogroman gap-out kickflip frontside boardslide na kink rail (8.8 poena), Caballerial to backside lipslide fakie na velikom railu (8.7 poena), kao i gap-out kickflip to backside lipslide na kink railu (9.1 poena), čime je zapečatio pobedu nakon svog trećeg pokušaja. U svojoj poslednoj Best Trick vožnji, Huston dodaje backside 270 to nosebluntslide preko velikog raila za 9.4 poena – što je i najbolje ocenjen trik ovog vikenda – nakon čega njegov ukupan skor broji 36.0 poena.

 

SLS okupio najbolje street skejtere / Foto: Monster Energy

“Nakon današnje pobede, osećam se sjajno. Prošlo je skoro godinu dana od moje poslednje Street League pobede, tako da sam oduševljen i osećam se samouvereno na svojoj dasci. Bio je to jedan od onih dana kad ti sve ide od ruke i kad sve ispadne kako treba!” rekao nam je Huston nakon ovajanja prvog mesta, njegove prve SLS pobede od prošlogodišnjeg
Pro Opena u Barseloni. “Bio sam presrećan stazom ovde u Newarku, a nakon svega toga, ovo je jedna od mojih omiljenih staza do sada.”

 

Ishod Wair / Foto: Monster Energy

Ishod Wair / Foto: Monster Energy

 

Hustonov timski kolega Chris Cole je u Best Trick sekciji, usled sjajnih odrađenih trikova, osvojio šesto mesto. Ishod Wair je zamalo propustio ulazak u finale među najboljih osam, iako je imao odlične vožnje i nestvaran Best Trick performans. Sada je vreme za još jedno ispisivanje SLS istorije – sve oči su uprte u finalni spektakl: SLS Nike SB Super Crown Svetski Šampionat odlučiće pobednika 2016 Street League Skateboarding Nike SB Svetske Turneje u Galen Centru na USC-u u Los Angelesu, 2. oktobra.

Hoće li Huston uspeti opet da osvoji Svetski Šampionat, pored svih novajlija i takmičara starosedeoca? Obavezno sve ispratite uživo na streetleague.com jer nam preti veliko ludilo!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :