Barutana klub Beograd

Nyjah Huston osvaja zlato na Skateboard Street X Games Oslo 2016

Datum objave:29.02.2016

Pročitano:4508 puta

By:Dejan Tomić

Urban BUG čestita Nyjah Hustonu na njegovoj osvjojenoj zlatnoj medalji na X Games Oslo 2016 u Norveškoj. U jednom od najuzbudljivijih finala u X Games istoriji, dvadesetjednogodšnjak iz Kalifornije, osvojio je svoju desetu X Games medalju u karijeri, i oduševio publiku u novom Skur 13 Skateboard Street parku. To je Hustonova četvrta uzastopna X Games zlatna medalja, dok je njegov timski kolega, Shane O’Neill, kući odneo srebro – inače prvu X Games medalju u karijeri.

 

Nyjah Huston osvaja zlato na Skateboard Street X Games Oslo 2016


U ludilu od finala, šest najboljih street skateboardera borili su se na California RampWorks-dizajniranoj street stazi. Park je bilo pun gelendera, ivica, quarter pipe-ova, dva seta stepenica, piramida, a tu je bila i replica famoznog “The Wave”, skejterskog street mesta iz Osla. Ovakva staza zahtevala je tehničku potkovanu vožnju i potpunu kreativnost.

Australijanac ­O’Neill je rasturio svojom savršenom vožnjom i 92.00 poena, gde su se našli neki od ekstremno teških trikova kao što su switch backside lipslide down the A-frame rail, bigspin frontside boardslide i crooked to nollie flip na velikom gelenderu, kao i njegov poznati nollie backside 180 heelflip na veikom gapu.

Ali, Huston je sve to ispratio svojom ludilo vožnjom. Prvobitni tekst je sačinjavao listu trikova koje je Nyjah uradio, a onda smo pogledali ponovo i shvatili da će samo skejtborderi razumeti ovo - stoga ostajemo na tome da kažemo: 93 poena za sva moguća okretanja daske po svim osama.

 

Nyjah Huston osvaja zlato na Skateboard Street X Games Oslo 2016

Nakon osvojenog zlata, Huston nam je rekao. “Oduševljen sam, jer ovo je bilo teško takmičenje. Svi su rasturali i time meni otežali posao. Shaneova prva vožnja je bila potpuno ludilo! Čestitke za sve, zaista su odvalili.”


Mnoštvo izuzetno teških trikova videlo se tokom prvog ikad X Games u Norveškoj, što je dalo inspiraciju lokalcima godinama unapred: Jer, kad se X Games završi, savršena svetska street staza – zaštićena od svih zimskih uslova unutar skladišta – ostaće da se koristi kao javni skate park za skate scenu iz Osla.

Dobro je poznato da je ­­­Huston imao svoj X Games debi 2006. kad je imao samo 11 godina, što ga je tad činilo najmlađim takmičarom u X Games istoriji. Ali, malo je poznato da Huston zapravo ima četvrtinu norveške krvi u sebi, po svojoj baki, što je značilo da mu je X Games Oslo 2016 bilo kao domaće takmičenje. Današnje zlato, označilo je njegovu ukupno desetu X Games Skateboard Street medalju i ukupno sedum zlatnu, najviše nego bilo koji drugi skateboarder u X Games istorji. Sledeće što Hustona čeka je 2016 Street League Skateboarding Svetska Turneja - ali o tome u nekim narednim vestima.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :