NuYuGo! Koncertni maraton kao saradnja Ljubljane, Rijeke i Beograda!

Datum objave:12.12.2016

Pročitano:2598 puta

Datum održavanja: 15.12.2016 - 17.12.2016

Trougao saradnje izmedju organizacija- Kataman (Ljubljana), Distune Promotion (Rijeka) i Odličan Hrčak (Beograd) rezultirao je nastavkom koncertnog maratona pod nazivom NuYuGo! Naime, u tri dana od beogradskog Elektropionira preko riječke Beertije do ljubljanske Bizzarnice publici će se predstaviti dva sjajna benda;slovenski post-rock sanjači ŠKM Banda i beogradski elektro pop-rock tandem Lira Vega!


Raspored turneje:


četvrtak, 15.12.2016, 21h @ Elektropionir/Beograd
petak, 16.12.2016, 21h @ Beertija/Rijeka
subota, 17.12.2016, 22h @ Bizzarnica Pri Mariči/Ljubljana

ŠKM Banda (Slovenija)
https://www.facebook.com/ŠKM-banda-104210656981

 

ŠKM Banda (Slovenija)

 

Prekmurski kvartet „ŠKM Banda”, originalno iz slovenskog gradića Beltinci, jedan je od originalnijih bendova koji su izrasli na slovenskom muzičkom području u poslednjih desetak godina. Nastali 2003 godine, dobili su ime po lokalnom partizanskom junaku Štefanu Kovaču Marku i prilično brzo postali su važan dio tamošnje „lokalne” scene.


Muzika koju svira ŠKM banda” (Štefan Kovač Marko banda) može se opisati kao instrumentalni post rok pod uticajem jazza, folka i noisea.

 

U posljednje vreme „ŠKM banda” istražuje neo-folk i afrički zvuk, a postavu čine dvije gitare, bas, bubnjevi, ukulele, bendžo i kalimbas. Akustični instrumenti su u prvom planu i na njihovom posljednjem izdanju „Panontikon”, ali bučni i katarzični trenuci su još uvijek prisutni u njihovoj muzici.

Lira Vega (Srbija)
https://www.facebook.com/liravegabend


Lira Vega (Srbija)

Lira Vega je bend koji je u svojim počecima bio četvoročlana rock postava da bi svremenom evoluirali u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević) .


2015. godine izdaju treći studijski album "Duhovi" (Lampshade Media). Bend iza sebe ima skoro 20-godišnje iskustvo i "uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrijednost domaće alternativne scene". Dvojac na sceni izvodi pesme sa aktualnog, kao i najveće hitove sa prethodna dva albuma u novim aranžmanima, sa elektronskom matricom.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :