Numark NS 7

Datum objave:05.05.2008

Pročitano:4437 puta

By:DJ Munja

Dakle, taman pomislim da neću imati o čemu da pišem, kad ono neko novo ludilo! Naime, firma Numark sve više i više ulazi u reklamnu kampanju okupljajući velika imena iz DJ-inga (da ne nabrajam), a naravno tu su i originalna rešenja i kvalitet. Coldcut – moja omiljena grupa svih vremana još od ekspanzije acid house muzike krajem 80-ih, napravila je promociju za Numarkov brend. Dotični uređaj izdvaja se po originalnosti time što su u njega integrisana dva odvojena sedmoinčna tanjira koje pokreće direct drive hi torque gramofonski motor (svaki zasebno), a između njih se nalazi mixer na kojem postoji bukvalno sve - od onih najsitnijih detalja, pa do, na primer, extra hardware scratch fadera, usb konekcije, midi kontrole… Naravno, sve to upakovano je u jedno deck kućište, što samo po sebi i ne bi bilo toliko preterano interesantno da uređaj nije kompatibilan kao Serato kontroler; zašto petljati sa gramofonima, mixerom, pločama, iglama…kad imate sve u jednom? Pri tom je takođe kompatibilan i sa Virtual DJ-em, Traktorom, Numarkovim Cue DJ-em i sa svim ostalim softwareima koji se koriste za DJ-ing. Znači, sve funkcije koje se koriste u tim softwareima koriste se i na Numarkovom NS 7 bez kompjuterskog miša (spisak bi bio poduži).

Za sada je cena od 800 do 1000 USD. Sprava je idealna za old school pristup, to jest poseduje 2 x gramofon (tanjiri koji se vrte zaista i to totalno realno, što Pioneer još nije uradio – velika zamerka, po mom mišljenju), 1 x mixer i moderan pristup u mixovanju, scratchovanju i muzici uopšte (midi kontrola zvuka), pošto je manipulacija zvukom na kompjuteru takoreći neograničena.

Ovaj put ocena čista 5-ica, na prvom mestu zbog cene, originalnosti i “povratka korenima”, onome kako se to nekad radilo i kako se vrtela zika. Eh, bila su to vremena…
 
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :