Novosadsko gibanje ili Vasil Hadžimanov Bend!

Datum objave:22.03.2014

Pročitano:3792 puta

Datum održavanja: 03.04.2014

Lokacija: Klub Quarter, Novi Sad

Jedan od najpoznatijih džez ansambala u regionu „Vasil Hadžimanov Bend“, između ostalog, predstaviće i svoj peti studijski album „Can You Dig It?“ na koncertu koji će se održati u četvrtak, 3. Aprila u novosadskom Klubu Quarter.

 


Vasil Hadžimanov, džez kompozitor i pijanista, završio je studije na prestižnom Muzičkom koledžu „Berkli“ u Bostonu.

Osnovao je svoj sastav prije petnaestak godina, povezujući tradicionalne ritmovove Balkana sa zapadnim, modernim muzičkim stilovima, poput fanka i roka. Godine 2001. ova grupa objavljuje prvi album „11 razloga za…“ za PGP-RTS.

 

Do danas su objavili još četiri, sarađivali sa Goranom Paskaljevićem na dokumentarcu o Beogradu za Televiziju Arte, više igranih filmova i predstava.

 

Učestvovao je na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu i sarađivao sa brojnim muzičarima iz SAD-a i Evrope. Bend je najproduktivniji srpski muzički sastav u 21. veku. Pet objavljenih albuma od 2001. godine, mnoštvo koncerata u zemlji i regionu, redovno prisustvo na svim ovdašnjim manifestacijama sa odrednicom džez u svom imenu… nema bolje argumentacije da je u pitanju jedan od glavnih aduta u svetu muzike. Verovatno zato, na svom sajtu, ponosno ističu da je svaki album i snimak ovog sastava u ovdašnjoj sredini prepoznat kao delo od posebnog kulturnog značaja.

 

 

Peti album “Can you dig it?” izašao je 2013, u DD format i objavljen je od strane OverJazz Records iz Hamburga (Nemačka), dok je CD objavljen za diskografsku kuću Zmex iz Beograda.

 

Ulaznice po ceni 500 RSD možete nabaviti na svim GIGS TIX prodajnim mestima.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :