Novosadski trougao

Datum objave:29.03.2013

Pročitano:3150 puta

By:Nemanja Stanojević

Kada biste danas prošetali Novim Sadom, vrlo lako biste mogli steći pogrešan utisak da je ponuda dobrog provoda u prethodnih nekoliko godinica rapidno porasla, no to bi, kao što rekoh, bio samo utisak... Čim se malo zagrebe ispod lažnih fasada sjajnih i moderno opremljenih lokala, lako se otkrije da je spolja gladac, a iznutra... Tja, znate već. Narodnjaci, oni koji to nisu a u stvari jesu (takvi su najgori!), bledi komerc i kvaziplesna muzika pod maskom kvalitetnog zvuka... Opšte šarenilo i mešanje raznih vrsta muzike sa ozvučenja, live bandovi, ma sveopšta vašarizacija... Ne računajući par zaista lepih mesta koji su ipak uglavnom za cooliranje, i izuzimajući par časnih većih kapaciteta u „Kineskoj četvrti“, ponuda "kafea klupskog tipa" ili klubova u centru grada zaista je siromašna, odnosno gotovo da je i nema...Rekli smo "gotovo", jer još uvek postoje volja i entuzijazam koji rezultiraju kvalitetnim programom. Poznavaocima scene i prijateljima dobro je poznata "Nebojšina parohija", tzv. "Novosadski trougao", a onima koji to još uvek nisu, predstoji prijatna inicijacija nakon koje će se podsetiti kako ugostiteljstvo i clubbing treba da izgledaju u svojoj osnovi i suštini.

Rakija Spirit bar, prvo teme jednakostranične zabave, u pasažu Zmaj Jovine, pleni intimom prostora i gostoljubivošću. Kao što ime kaže, oslonac je na piću i atmosferi. Izbor muzike je raznolik, pravo mesto za zagrevanje pred nastavak provoda, ali i ne samo to. Zezanje ovde može i da se otegne, što vam je prijatnije, to su manje šanse da jednom i odete...

Sledi Doom Doom Room u Laze Telečkog, poslednja linija odbrane pred nadirućom šabanerijom, pravi DJ koncept bar izuzetno male kvadrature, što mu daje poseban šmek, sa divnim šankom opremljenim vrhunskim pićima. Ovde se već ozbiljno zakuvava, bilo da je u pitanju warm up evening sa matineom od 19h, bilo da je reč o celovečernjem nastupu nekog od više ili manje eminentnih domaćih DJ-a, mladih nada, starih majstora ili čak i Nebojše lično. Ako se opustite i ne pazite, zaglavljivanje vam ne gine... A zašto biste i pazili?

Na kraju, idemo u Klub D na uglu Jovine i Dunavske, a koji je, možemo slobodno reći, jedini pravi klub elektronske muzike u gradu. Ovde se već odigravaju ozbiljni eventi sa gostovanjima vrhunskih imena domaće i strane scene. Otvoren je celu noć odnosno dok ima ljudi, što izađe na isto, jer teško da će vam neko reći da je vreme da odete. Odlično ozvučenje i kvalitetan program uz divan pogled sa sprata na pešačku zonu čini da polako stičete utisak da vam se kući uopšte i ne ide... Mada bi trebalo, jednom...

Iako je sve blizu, nije lako obići Nebojšinu parohiju u jednom cugu, potrebno je pre svega dosta izdržljivosti i manjka sna, a on to radi gotovo svakodnevno. Rešenje je u dobrom rasporedu i kombinovanju dana, lokacija i programa. Ali gde god da se zateknete, nema šanse da vam bude loše, osim ukoliko ste previše popili. No, ovo je ujedno i jedini rizik da se izgubite u "Novosadskom trouglu".


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :