Novosadski tehno ambasador Lag završava godinu sa pet vinil izdanja, prvim spotom i osvojenom nagradom za regionalno izdanje godine

Datum objave:20.12.2022

Pročitano:282 puta

Po povratku sa azijske turneje, poznati novosadski producent i DJ Miloš Martinov Lag objavio je vinil izdanje Origins EP, za poznatu švedsku izdavačku kuću Pohjola, na čijoj muzici su odrasle generacije klabera, a koja je ponovo aktivirana posle 11 godina tišine, kako bi Lagova ploča ugledala svetlost dana.

 


Novo izdanje našeg tehno ambasadora već neko vreme potresa klubove širom sveta, a sastoji se od četiri trake - „Ples Slovena", „De Intros", „Kolibri" i „Kolo" (Disko Edit), na kojima je prisutan njegov lični pečat u vidu izlomljenih ritmova. U prizvuku ovog izdanja osete se uticaji starih slovačkih producenata tehna, zatim atmosfera dugih berlinskih noći, ali i nešto posebno čemu je nemoguće odrediti kategoriju i dodaje unikatnu notu svemu. Ono što zaista izdvaja ovu kolekciju numera od prethodnih je i prvi spot sa Lagovim imenom, a urađen je za numeru „Ples Slovena" i predstavlja skup snimaka koje su Lagovi pratioci, fanovi i prijatelji inspirisani ovom trakom, slali za potrebe stvaranja videa.

Umetničko delo koje krasi omot izdanja Origins EP napravila je britanska umetnica Trudy Creen, dok je za dodatni dizajn bio zadužen novosadski dizajner i muzičar Dejan Ilić.

Godina u kojoj su se vredan rad i sreća poklopili na takav način da mogu da se pohvalim sa pet izdanja na ploči definitivno će ostati u pamćenju kao jedna od dražih! Puno pomenute sreće leži u prilici za saradnju sa zaista posebnim ljudima, vlasnicima izdavačkih kuća koji su otvoreni za raznovrsnost i beskompromisan pristup pravljenju muzike, kao i njihovoj volji da duh te muzike prenesu na ostale aspekte izdanja kao što je vizuelna prezentacija iste. Krajnji cilj je uvek da poruka poruka stigne do zvučnika, a iz zvučnika da naiđe na ona prava bića noći, na krojače svoje istine i lovce na ritmove i melodije koji će se povezati sa njihovim telom i dušom.

Moja možda najveća sreća ove godine (i iskustvo koje ću sigurno pamtiti celog života) bio je zajednički odlazak u Berghain sa ocem na moj treći nastup u tom legendarnom klubu. Moj ćale, profesor u penziji i gospodin od sedamdeset i jednu godinu, nikada nije razumeo klubsku, elektronsku muziku, ali je, isto kao i moja majka, puno toga žrtvovao da bi me podržao u mojoj fanatičnoj posvećenosti istoj. Dolaskom na moj nastup u Berghainu imao je jedinstveno savršenu priliku da na pravom mestu, sa pravim ljudima i na pravom ozvučenju čuje poruku (bilo da je ona Ples Slovena ili D-Edge), oseti konekciju, i na osnovu svega tamo konačno shvati zašto svi lovimo naše istine na mestima koja, onima koji nas ne razumeju, izgledaju kao eksapizam, a u stvari su dom. Ove godine dao najveći poklon i podršku do sada: razumevanje. Hvala ti ćale! izjavio je Lag na samom izmaku ove vrlo uzbudljive godine.

Na nedavno održanoj svečanosti dodele Nagrade Ambasador elektronske muzike, Lag i X-Coast osvojili su priznanje za regionalno izdanje godine, za zajednički projekat XL Traxx koji su u oktobru ove godine objavili za Radio Slave-ov lejbl Rekids. EP XL Traxx sastoji se od tri numere: „M-Bomb", „E-Dancer" i „D-Edge". Prva numera izdanja „M-Bomb" sačinjena je od ogromnog ritma i zvukova rejv sveta koji zajedno čine energetsku densflor bombu. Traka „E-Dancer" vešto sempluje iz zaboravljenih disko izvora i kombinuje fanki melodičnu vožnju sa vozećim bubnjevima, dok treći singl „D-Edge" energijom i zvucima podseća na zvuke najboljih rejvova ranih 2000tih.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :