Novosadski acid-metal bend WOLFRAM ekranizovao singl A DIFFERENT KIND OF SLEEP

Datum objave:21.09.2015

Pročitano:5155 puta

By:RockSvirke.com

Novosadski „acid-metal“ bend Wolfram objavio je spot za pesmu „A Different Kind Of Sleep“ koja se nalazi na njihovom debi albumu Music Of The Heathen. Nakon ekranizacije numere „Babel“, koji je bio njihov prvi veći samostalni vizuelni podvig u karijeri, dokazali su da poseduju recept za nešto nesvakidašnje.

 

Uprkos poreklu i relativno anonimnoj pozadini benda, uspeli su da stvore nezavisno delo svetskog standarda, a sa ovim novim spotom su dodatno proširili svoj radni opis i u muzičkom i u vizuelnom smislu.

 

Wolfram | A Different Kind Of Sleep | Photo Daniel-Girizd

Photo Daniel Girizd


Saradnja im je vrlo bitna u ovakvim potezima, što se da primetiti i u samoj aktuelnoj pesmi koju su snimili zajedno sa svestranom kantautorkom i sugrađankom Dunjom Dačić – Dojo. Daniel Stavro Girizd (Stavrography) ponovo je beskompromisno doprineo u realizaciji celog ovog projekta sa svojim veštinama iza kamere, u produkciji i celokupnoj estetici, dok koreografiju potpisuje talentovana Jelena Alempijević.


Član ove „acid-metal“ petorke Marko Dorić podelio je svoje impresije o procesu nastanka ideje i samog snimanja spota: „Kao i uvek, sve je bilo je bazirano isključivo na našoj posvećenosti, uzajamnom razumevanju, prijateljstvu, ljubavi i improvizaciji. Jednostavno ne vidim drugačije rešenje, kakve god da su okolnosti. Čim nemaš pozamašan budžet za rentanje opreme, za studio, dizajn, kostime, rekvizite, post-produkciju i sve ostale potrebštine, onda jednostavno moraš pametnije da prilagodiš svoje ideje. Smatram da je to jedini način da se napravi jednako ubedljivo i 'skupo' delo, poput onih nastalih u mnogo boljim uslovima za rad. Baš zato me i zanima šta bi zajedno pravili da imamo sva moguća sredstva na raspolaganju, no, verujem da je ipak sve do ljudi, a ne do novca...


Ovo nam je tehnički bio treći pokušaj da snimimo ovaj spot. Prvi pokušaj nam je dao uvid da celokupna ideja mora bolje da se realizuje, drugi se izjalovio, a treći je, evo, u etru. Inicijalnu ideju je zadao Bane, ali kao sve stvari, nikad ne ispadne onako kako se u početku zamislilo. Trebalo je da bude još sirovije i jednostavnije od ovoga, ali završili smo u sistematično zasađenoj šumi, umočeni u crnu farbu i u suknjama.


Ovo je za nas škola, učimo da otelotvorimo ono što zamislimo; i najozbiljnije ovo govorim, nije nimalo lako biti nezavisan u ovakvim poduhvatima. Ipak, što više radimo, to nam se više sviđa. To čini stvari svetim. To je to zadovoljstvo. Baš zato, meni lično, tuđe mišljenje, o već završenom projektu ništa ne znači, dok sam u samom procesu stvaranja 'otvoren' za komunikaciju - za sve kritike i sugestije. Onog trenutka kad nešto ode u javnost, ne postoji sila koja to može promeniti. 'A Different Kind Of Sleep' spot je možda nedavno izašao, ali u našim glavama se već razrađuju dalji planovi za druge spotove, 'live' snimanja, mini turneje i ostale bendovske dogodovštine.“

 

www.rocksvirke.com


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :