Novosadska nedelja dizajna - Design Week Novi Sad - ‘’Eho’’

Datum objave:29.04.2022

Pročitano:576 puta

Datum održavanja: 30.09.2022 - 07.10.2022

By:Barbara Garčević

Lokacija: Spens, Novi Sad

Design Week Novi Sad – ‘’Eho’’
Od 30. septembra do 7. oktobra 2022. godine
14 programa i preko 300 dizajnera iz celog sveta

Evropska prestonica kulture, Novi Sad, najavljuje nam uzbudljivu jesen i još jedan događaj koji s nestrpljenjem očekujemo - Novosadska nedelja dizajna (Design Week Novi Sad).

Za ljubitelje dizajna i vizuelnih umetnosti, kao i ljude iz te važne industrije u pripremi je bogat program. Mesto dešavanja je Spens - jedan od najznačajnijih predstavnika jugoslovenske modernističke gradnje.

 Tokom osam dana, od 30. septembra do 7. oktobra 2022. godine, posetioci će imati priliku da se kroz raznovrsan sadržaj upoznaju sa aktuelnim evropskim i svetskim trendovima u dizajnu i vizuelnim umetnostima.

U godini kada je Novi Sad Evropska prestonica kulture, očekuje nas događaj koji pretenduje da pozicionira ovaj grad na mapu najvažnijih mesta na svetu za razvoj i negovanje kreativnih industrija.

Tema prve nedelje dizajna u Novom Sadu je EHO, inspirisana tragovima koji ostaju iza nas i odjecima koje pravimo kako našim svakodnevnim interakcijama, tako i našim radom, ostavljajući ih za buduće interpretovanje.

Kroz 14 programskih celina i preko 300 dizajnera i umetnika koji će učestvovati u kreiranju sadržaja, Novosadska nedelja dizajna će prikazati najznačajnije autorske pojave u domenu grafičkog dizajna, produkt dizajna, fotografije i mode. Publika će imati priliku da uživa u brojnim izložbama, prostornim instalacijama, uličnoj umetnosti, filmskom i muzičkom programu, kao i programu za decu. Aktuelna imena svetske dizajn scene učestvovaće u govornom programu festivala, dok će mladi kreativci imati priliku da unaprede svoje veštine kroz 10 praktičnih radionica.

Design Week Novi Sad se pokreće na temeljima PDP konferencije kreativnih medija koja će svoje 14. izdanje predstaviti u okviru ove manifestacije.

“U saradnji sa Fondacijom “Novi Sad - Evropska prestonica kulture” tim PDP konferencije pokreće Design Week Novi Sad koji teži demokratizaciji dizajna među širom javnošću i promovisanju različitih disciplina kreativnih industrija. Organizovanje novosadske nedelje dizajna je logičan korak napred za PDP konferenciju, ali i za razvoj domaće dizajn scene” – izjavila je Dajana Vujaklija, programska direktorka PDP konferencije i jedna od osnivačica DWNS.

Projekat Design Week Novi Sad sufinansira Fondacija „Novi Sad - Evropska prestonica kulture“, a realizovaće se u okviru programskog luka Kaleidoskop kulture.

Detalji programa će biti objavljeni uskoro na zvaničnom sajtu designweek.rs/, a do tada zapratite Instagram stranicu festivala kako biste bili u toku sa svim novostima:


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :