Novogodišnja MODA ZA PONETI i izložba Modini plakati

Datum objave:05.12.2016

Pročitano:3500 puta

Datum održavanja: 16.12.2016 - 18.12.2016

By:Bojana Ljubišić

Lokacija: KC GRAD, beograd

16, 17. i 18. Decembar od 17 do 22h
Kc Grad, Braće Krsmanović 4

Moda za poneti predstavlja manifestaciju koja već deset godina kontinuirano i respektabilno promoviše, afirmiše i prezentuje rad mnogobrojnih dizajnera, umetnika i kreativaca iz zemlje i regiona. Sa pažljivo biranom selekcijom učesnika, Moda za poneti svake sezone postaje relevantni pokazatelj umetničkih stremljenja, modnih trendova i aktuelnih ideja. Ove godine 16, 17. i 18. decembra od 17-22h u KC Grad biće održano njeno specijalno jubilarno praznično izdanje.

 

Novogodišnja MODA ZA PONETI i izložba Modini plakati | KC Grad 2016

Kao i do sada, uigrani tim istoričarki umetnosti Sonje Beljić i Jelene Gagić na čelu sa Ljudmilom Stratimirović, autorkom projekta i umetničkom direktorkom KC Grad, uspešno će realizovati decembarsku Modu za poneti na kojoj je planirano da izlaže preko 100 izlagača.

“Kao prateći program jubilarne Mode za poneti održaće se izložba Modini plakati talentovane grafičke dizajnerke Monike Lang koja će znakovito mapirati njeno postojanje kroz proteklu deceniju. Ženstvena, nežna ali i duhovito oblikovana grafička rešenja vizualizuju jedinstveni koncept manifestacije Mode za poneti, kreativnu energiju brojnih umetnika koje oko sebe okuplja i njenu publiku. Monika stvara dinamične kolaže koji ilustruju težnje moderne žene oslanjajući se na estetiku 50tih godina, razigran i topao kolorit pop arta i maštovit uticaj ready made-a. Dizajnerka ostaje dosledna karkterističnom paternu da vešto izostavlja detaljne crte lica na likovima sa plakata i time ostavlja mogućnost publici da se identifikuje sa njima. Sveprisutni floralni motivi na Modinim plakatima suptilno sugerišu promenu godišnjih doba u prirodi, aludirajući i na smenu modnih kolekcija po sezonama. Iskren, ekološki prijatan i dopadljiv dizajn plakata uspešno komunicira sa publikom i svojim kvalitetima već deceniju doprinosi prepoznatljivosti brenda Moda za poneti.” iz teksta Sonje Beljić i Jelene Gagić.

 

Monika Lang, diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Grafika i knjiga. Kao freelance ilustratorka i grafička dizajnerka učestvuje pre svega u projektima vezanim za kulturu i izdavaštvo. Sa KC Gradom sarađuje od otvaranja, 2009. godine. Članica je dizajnerske grupe Turbosutra, s kojom se od 2006. kontinuirano bavi kreativnim i izlagačkim radom. Predavač je na odseku Grafički dizajn Fakulteta za umetnost i dizajn.

 

www.monikalang.com

www.gradbeograd.eu


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :