Novo Doba: Festival nesvrstanog stripa od 4. do 8. oktobra

Datum objave:03.10.2017

Pročitano:3147 puta

Datum održavanja: 04.10.2017 - 08.10.2017

Lokacija: Beograd

Osmi festival nesvrstanog stripa Novo Doba počeće u sredu 4. oktobra i završiće se 8. oktobra 2017. godine.

 

 

Pet dana festivala, ove godine sa temom "svetlost univerzuma" na odabranim lokacijama u Beogradu i Zemunu donosi birane autore, izdavače i izvođače (iz Nemačke, Srbije, Španije, Perua, Belgije, Francuske, Makedonije, Austrije, Švedske, Češke...). Svetlost univerzuma kao tema navodi na niz pitanja na koja ne postoje odgovori kao što su: kog univerzuma? koja svetlost? iz kakvih međuprostora? Ali pre svega navodi na nezaustavljivo srljanje u budućnost, jer svetlost je uvek ispred nas, par minuta ili par ključnih koraka.

 Glavni štab festivala, kao i prethodnih nekoliko godina, nalazi se u AKC Matrijaršija u Zemunu. Osim toga, na više lokacija kao što su glerija Stara kapetanija, MKC Kombinat, galerija Tunel, Ulična galerija, CUK Imago, galerija Štab i Kvaka 22 Novo Doba će iz dana u dan predstavljati izložbe Marka Šnajdera (Zalud graditelj), Aleksandra Denića (Denićeva godina), Marjana Đarmatija (To tako mora), Martina Lopeza Lama i Irkusa Zaberia (Španski grip), Wormhole (Tunel), Olivijea Alemana (Azimut Brutal) i Kirčeta Arsovskog (18+ xxx dominanta). Ukratko: ozbiljni mladi crtači iz Španije, legende francuske grafzinske scene, neki od pionira istočnoberlinske skvot scene, čista poslastica makedonske off produkcije, odabrani kolektivni doprinos briselskih medijateka, najbolje od prošlogodišnje domaće produkcije.

Osim izložbi i koncerata, na festivalu nas očekuju promocije knjiga Marka Šnajdera "Zalud graditelj. Bogdan Bogdanović", Mubareć i Klopka za Pionira, kao i otvorene radionice u AKC Matrijaršija sa kolektivom Mubareć i Goranom Stojčetovićem (Art Brut Serbia). Specijal ovogodišnjeg Novog doba je prvi bot pesnik na srpskom jeziku čije je nastajanje i postojanje u velikoj meri pratilo kreiranje ovogodišnje edicije festivala Novo Doba.

 Publika je pozvana i dobrodošla na razmenu sa gostima i autorima tokom celokupnog trajanja festivala, što će u najdostupnijoj formi biti moguće u petak 6. oktobra na Fijuk sajmu u okviru Novog Doba, kada će domaći i strani izdavači predstaviti svoja najsvežija izdanja.

Za više detalja o programu, učesnicima i lokacijama posetite Novo Doba Facebook stranicu.


Dobro Došli u Novo doba i dobro vas našla svetlost univerzuma!


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :