Novine u JS ekosistemu, agilne metodologije i razvoj karijere na trećoj ENTER konferenciji u aprilu

Datum objave:16.04.2019

Pročitano:429 puta

Datum održavanja: 17.04.2019 - 18.04.2019

Lokacija: Beograd

Treća po redu ENTER konferencija biće održana 17. i 18. aprila u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu. Donosi aktuelnosti iz web developmenta, projektnog menadžmenta i karijernog razvoja u IT-ju, sa posebnim osvrtom na profesionalne rezultate i doprinosu žena u ovim oblastima. Preko 30 predavanja, 4 praktične radionice i 5 grupnih diskusija obeležiće ovogodišnji ENTER.

 

Enter konferencija


Konferenciju će otvoriti Milica Đurić Jovičić, v.d. direktora Fonda za nauku RS, nakon čega ćemo čuti keynote predavanje Wei Lin, potpredsednica za inženjerstvo u vodećoj kompaniji u polju internet sigurnosti - TeleSign. Wei će govoriti o sveprisutnoj i univerzalnoj temi - “Why cyber security matters?”  koja se tiče svih nas, nezavisno od toga da li kreiramo nova tehnološka rešenja ili smo samo krajnji korisnici.


Predavanja su podeljena u tri programske celine


Tech Talks ove godine u najvećoj meri donosi novine o JS ekosistemu, sa posebnim osvrtom na React. U ovom delu programa čućemo i predavanje Darije Đorđević iz Facebook-a, gde je React i nastao. Sa druge strane, Marija Punt, docentkinja na Elektrotehničkom fakultetu, daće novu perspektivu na temu “Angular vs. React”.


Management Talks obuhvatiće agilne metodologije i  modele, načine njihovog izbora, praćenje rezultata primene i razvoj timova kroz edukaciju. Jedna od govornica biće i Jasmina Nikolić, osnivačica Agile Humans. Pored Jasmine, u ovom delu čućemo i predavanje Marine Todić iz Nordeusa.


Za sve koji su u potrazi za prvim poslom ili ga posle dugog vremena menjaju i zaboravili su kako da se pripreme, tu je i predavanje u okviru Career Talks-a, “Šta CV priča o tebi, a ti ne bi?”. Na ovu temu govoriće Dragana Mitrić Aćimović, doktor psihologije sa decenijskim iskustvom u u oblasti HR-a, na poslovima regrutacije i selekcije, savetovanja i razvoja zaposlenih. U ovom delu čućemo i iskustva juniora i kako je uprkos lošim rezultatima na praksi ipak dobio posao, ali i Milana Popovića, VP of Engineering u Navusu i člana PHP zajednice koji će nam ispričati kako je slučajno postao programer. Ukoliko ste u procesu prekvalifikacije, fali vam motivacija ili ne znate odakle da počnete, onda bi trebalo da poslušate i Milenu Mihajlović, koja će upravo govoriti o ovim temama.

 

enter konferencija


Radionice i Group Talks kao dodatni sadržaj za posetioce


Drugog dana,18. aprila biće održane i praktične radionice tokom kojih će posetioci imati priliku da nauče nove veštine na teme poput pripreme i procesa razgovora za posao, Clean Code in Pratcice, Modern React Development i pravljenja WordPress sajta. Više informacija o radionicama možete naći ovde.


Posetioci konferencije imaće priliku i da učestvuju na Group Talks, gde je ideja da se u manjim grupama upoznaju i informišu o različitim profilima zaposlenih u industriji poput developera, UX dizajnera, testera, product owner-a, i drugih.
Vrednost konferencije je prepoznao i Vip mobile koji je uz ENTER konferenciju treću godinu za redom.
Prijave za konferenciju i radionice su otvorene.
Svoje mesto možete rezervisati putem sajta konferencije.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :