NOVI SPOT KEZZ: Na put do "Tamo" krenite od sebe

Datum objave:14.05.2018

Pročitano:2191 puta

Lokacija: Beograd

Kada se spoje priroda i elektronika, tradicionalno i moderno, talenat i šarm - dobije se devojka koja za sebe kaže da "podanik muzike" ali sa karakterističnim velikim osmehom, po kom je i dobila nadimak Kezz. Tamara Ristić prošlog leta je objavila svoj debi album KEZZ, za izdavačku kuću "Mascom" a sada je izašao spot za pesmu "Tamo".

 

KEZZ

"Ovo je jedna od retkih pesama koju ni sama u početku nisam potpuno razumela. Nastala je u trenucima preispitivanja i želje za promenom, kada sam imala izrazito snažan osećaj da moram negde da odem. Iako geografska destinacija nije bila potpuno jasna, znala sam kako želim da se osećam kada stignem 'Tamo'. 'Tamo' je gde se osećamo najprirodnije i u miru sa sobom i drugima. Može biti bilo gde. Može biti bilo šta. Dok ga ne pronađete, nailazićete na slične situacije i odgovarati istim reakcijama. Zato bi bilo dobro da na put do "Tamo" krenete od sebe", objašnjava Kezz.

Uz pesmu koja nas prosto tera da zaronimo u sebe i preispitamo se, ide i jednako upečatljiv video, sniman u u toku realizacije umetničkog projekta "Beisfjord Remembrance", juna prošle godine. Autor Marsil Anđelov Al-Mahamid okupio je četvoro umetnika: Darka Taleskog, Igora Smiljanića, Eirik Fagerheim Kalsåsa i Kezz, sa kojima je radio na performansu povodom obeležavanja 75. godina od stradanja jugoslovenskih interniraca u logoru Beisfjord u Norveškoj. Lokacija snimanja je na planini Bjørnfjell, u blizini ostataka logora Øvre Jernvannet iz Drugog svetskog rata, na samoj "podmornici" - steni koja je opisana u izvorima. Toj steni su se internirci radovali dok su je gledali iz daljine, vraćajući se preko planine sa teškog fizičkog rada, jer su znali da se nalaze u blizini logora koji je u tom trenutku za njih čak bio najsigurnije mesto i njihovo "Tamo".


Prelepi predeli Norveške, tragična priča i muzika koja prodire direktno u dušu nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :