NOVI SPOT GRUPE FETISH BEAT: Vampirice su opet u modi!

Datum objave:10.11.2017

Pročitano:1091 puta

Lokacija: Beograd

Beogradski sastav Fetish Beat objavio je svoj prvi video singl sa novog albuma Crno (2017). U pitanju je spot za razigrani surf-rok hit Poslednja vampirica u gradu.

 

Fetish Beat

 

Glavni elementi vizuelnog utiska ne počivaju na naraciji, već na vamp i art estetici. Stoga se gledaocu ne „servira“ dramaturški razložena priča (zaplet, rasplet, pouka) već atmosfera mističnog – ipso facto. Melodija i tekst, uhvaćeni u gotik gamu snolikih kadrova, tvore nadrealni, skoro stripovski jezik. Kao da je u pitanju „nedosledni rimejk“ nastao na tragu nadrealističkog filma Luisa Bunjuela i Salvadora Dalíja Andaluzijski pas – zapravo volšebni sled nepovezivog, proisteklog iz oniričkih iskustava. Nasuprot krupnim i srednjim kadrovima blazirane Vampirice, dekomponovani totali pokazuju izmaštana iščekivanja i usamljenost lepote. Naša heroina ređa Tarot karte pokušavajući da pronikne u tamu budućnosti, traži naznake ljubavi u magijskim kristalima i detinjasto se predaje beskraju – igrajući školice u magli!


Bestijalni lavež pasa, koji osećaju prisustvo onostranog, miks sinhronih kadrova benda sa insertacijom nemih kadrova Vampirice, slikovito grade bajkovitost atmosfere. Kroz preplet brzog ritma praštećih gitara i razigranih bubnjeva, pod sjajem sveća i reflektora, frontmen Branislav Anđelković je kao minstrel, sakupljač sudbina i narator prošlosti, koji nam kazuje svoju tajanstvenu priču.
Znalačku režiju i produkciju potpisuje Miloš Rajković, majstorska kamera i rasveta su u rukama Slobodana Čulića (koji je godinama radio za Stivena Spilberga), a vrhunsku montažu dugujemo Obradu Popoviću (Beomedija). Scenaristi su Miloš
Rajković, Branislav Anđelković i Ivan Vučković.

 

Ovaj izvanredno urađen video singl dosledno unapređuje poetiku prisutnu i u prethodnih pet spotova benda Fetish Beat. Kao datum premijere prigodno je odabran 31. oktobar 2017, odnosno Noć veštica (Halloween), koja samo ovaj put postaje Noć poslednje vampirice u gradu.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :