Novi muzički spot world music grupe Alice in WonderBand

Datum objave:12.12.2020

Pročitano:1296 puta

Alice in WonderBand, jedinstveni sastav iz Srbije koji se bavi telesnom muzikom (body music), objavio je 4. decembra na svom Jutjub-kanalu spot za pesmu Mesečinka. Pesmom i spotom najavljuju svoj album Rika Taka, New Balkan Rhythm.

 

Alice in WonderBand

Spot za tradicionalnu bugarsku pesmu „Mesečinkaˮ („Изгреяла е месечинкаˮ), snimili su u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi. Nastup dua Alice in WonderBand, koji čine Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, u spotu je koreografski osmislila glumica Višnja Obradović, stalna saradnica.

Pesma „Mesečinkaˮ predstavlja spoj raznih elemenata: od pop i rok muzike do balkanskog i bugarskog melosa, kojem pesma pripada, čineći tako pravi world music.

I pesma i spot su i porodični projekat, jer je u snimanju i jednog i drugog učestvovala i Alisa Dinjaški, njihova devetnaestogodišnja ćerka. Zato Alice in WonderBand za ovu pesmu kažu da spaja i generacije, sem što spaja različite kulture i tradicije.

U spotu je prikazana potraga za mesečinom, u koju se upušta svaki umetnik kao inovator, tragalac, potraga za neuhvatljivim, koje ima korene u tradiciji, ali je tome potrebno dodati svoj, originalni pečat.

Reditelj spota je Goran Vujičin, dok iza produkcije stoji novosadski „MrV productionˮ.

U snimanju spota, iza kamere je stajao Stanislav Kralj, za svetlo je bio zadužen Vedran Šantić, dok je frizer-stilista bio Budislav Vlajkov ispred Studija „Beasticˮ iz Novog Sada, a asistentkinja reditelja bila je Tanja Vujičin.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :