Barutana klub Beograd

Novi hit grupe Prti Bee Gee!

Datum objave:26.04.2021

Pročitano:997 puta

Lokacija: Beograd

Kultni beogradski rep sastav Prti Bee Gee se posle pet godina izdavačke pauze vratio na scenu obeležavajući dvadeset godina postojanja.

 U proteklom periodu bend je prošao kroz mnoge faze razvoja. Od razuzdanih i drčnih repera sa ulice; iznenadne smrti Moskrija, jednog od osnivača benda, do nastupa na Exit festivalu i izuzetnog poštovanja u rep komuni širom regiona.

Uz grupu Bad Copy, duo Prti Bee Gee važi za jedan od najuticajnijih hip-hop sastava na ovim prostorima u poslednje dve decenije.

Nasuprot ozbiljnosti situacije u kojoj se našla cela planeta, Prti Bee Gee, u svom povratničkom singlu „Cigging", odlučuju da slave život, druženje i zabavu. Mikri i Eufrat bivaju inspirisani zlatnim počecima hip-hopa, izvođačima kao što su The Sugarhill Gang, Grandmaster Flash and the Furious Five ili De La Soul.

„Singl „Cigging" biće deo predstojećeg šestog studijskog albuma „5+1" i urađen je u saradnji sa Ajs Nigrutinom. Ta kolaboracija je prva posle one koju smo sa njim ostvarili na našem prvom izdanju „Grejtest Hits" 2003. godine. Pesma je ujedno i omaž čuvenoj hip-hop lektiri „Repers Delight" koju je sastav The Sugarhill Gang objavio pre više od četrdeset godina. Naziv „Cigging" je bilo ime radne verzije matrice i izraz se odomaćio tokom snimanja tako da smo ga zadžali do kraja," kazao nam je Mikri.

Prti Bee Gee feat. Ajs Nigrutin & DJ Mrki objavili su singl „Cigging" 16. aprila i dostupan je na svim relevantnim striming servisima

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :