NOVI FIRMVER, NOVI KOMPLET ZA SNIMANJE FILMOVA, NOVE PRILIKE

Datum objave:18.02.2021

Pročitano:1098 puta

Kompanija Nikon sa zadovoljstvom najavljuje novi firmver za Z 7II i Z 6II, fotoaparate bez ogledala punog formata (Nikon FX format). Kompanija Nikon takođe sa zadovoljstvom najavljuje novi Essential Movie Kit za Z 6II.

 Firmver ver. 1.10 će biti objavljen 25. februara 2021. Ovo ažuriranje firmvera poboljšava performanse AF detekcije očiju na modelima Z 7II i Z 6II i omogućava dodatne formate snimanja, kao i procese rada za video zapise prilikom fotografisanja fotoaparatom Z 6II. Novi Essential Movie Kit za Z 6II pruža filmadžijama osnovne alatke potrebne da biste svoj video sadržaj preneli na viši nivo.

Nakon ažuriranja firmvera 1.10, fotoaparati Z 6II i Z 7II će moći da detektuju oči subjekata čak i kada je veličina lica u kadru mala. Poboljšanja će biti primetna prilikom fotografisanja u automatskoj AF oblasti (ljudi) i širokoj oblasti AF (L-ljudi). Ovo ažuriranje firmvera dodaje i podršku za 4K UHD/60p¹ u opcije snimanja video zapisa na fotoaparatu Z 6II i omogućava RAW video izlaz² ³ na spoljne Blackmagic Design snimače⁴ [] i za Z 7II i Z 6II. Nakon ažuriranja, osobe koje snimaju filmove će moći da snimaju⁵ u Blackmagic RAW formatu i u ProRes RAW formatu.

Blackmagic RAW je kodek koji se jednostavno koristi i ima sve prednosti snimanja u RAW formatu. Sa mnoštvo novih tehnologija, kao što je novi, napredni algoritam za objedinjavanje mozaika, Blackmagic RAW vam pruža slike koje su vizuelno bez gubitaka i idealne za visoku rezoluciju, veliki broj slika u sekundi i procese rada u visokom dinamičkom opsegu.

Novi Essential Movie Kit za Z 6II će biti dostupan od kraja februara. Komplet za filmadžije sadrži Nikon Z 6II fotoaparat bez ogledala punog formata, sa već omogućenom funkcijom RAW video izlaza. Sadrži i Atomos Ninja V, Nikon bajonet adapter FTZ, Atomos Ninja V, kavez za fotoaparat sa brzim odvajanjem SmallRig i ključan pribor, kao što su baterije. Sve najvažnije alatke neophodne za unapređivanje video sadržaja.

Footnotes
¹ Kada je ova opcija izabrana, oblast slike je fiksirana na DX formatu filma i kvalitet filma je fiksno „Normalno“.
² Funkcija RAW video izlaza može da se omogući u Nikon servisnom centru besplatno. Pronađite svoj Nikon servisni centar ovde. Fotoaparati Nikon Z 6II koji su kupljeni kao deo kompleta Z 6II Essential Movie Kit imaju već omogućenu funkciju RAW video izlaza.
³ Uz Z 7II, full-HD RAW video zapis može da se snimi korišćenjem FX formata filma, a 4K UHD RAW video zapis može da se snimi korišćenjem DX formata filma. Kada se koristi Z 6II, snimanje 4K UHD ili full-HD RAW video zapisa je moguće korišćenjem oba formata filma, i FX i DX.
⁴ Atomos NINJA V, a sada i Blackmagic Design Video Assist 5" 12G HDR i 7" 12G HDR mogu da se koriste za snimanje Nikon RAW video zapisa u ProRes RAW ili Blackmagic RAW formatu, tim redom. Rad sa snimačima se ne garantuje, osim rada navedenog u prethodnom delu teksta (važi na dan 18. februara 2021.). Pored toga, za ProRes RAW video zapis snimljen na spoljni snimač Ninja V, koji proizvodi Atomos, kompatibilnost sa podešavanjima za ISO i kontrolama temperature boje dodatim u Apple Final Cut Pro verzije 10.4.9 i noviju je podržana. To povećava broj opcija za uređivanje video zapisa kada se koristi Final Cut Pro.
⁵ RAW video izlaz pri podešavanju veličine slike / broja slike u sekundi od 4K UHD/60p nije podržan.
6 U budućim ažuriranjima, Blackmagic Design će objaviti softversko ažuriranje koje dodaje Nikon Z 7II i Z 6 II kao podržane modele za snimanje Blackmagic RAW na modelima Video Assist 12G.

Dodatne informacije o nagrađivanim proizvodima kompanije Nikon naći ćete na adresi www.europe-nikon.com


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :