Novi doživljaj klasične muzike: Počinje “Hypercube” koncertna sezona

Datum objave:12.10.2017

Pročitano:2994 puta

Datum održavanja: 30.11.2017 - 01.05.2018

Lokacija: Beograd

Ove jeseni beogradska muzička scena biće bogatija za novi kamerni orkestar, Muzikon, koji najavljuje uzbudljivu koncertnu sezonu pod nazivom “Hypercube”.

Od 30. novembra 2017. do maja 2018. biće priređeno 6 koncerata i to u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Prva koncertna sezona „Hypercube” zamišljena je kao razvojno iskustvo kroz šest tematskih koncerata. Naslov sugeriše drugačiju percepciju, razmišljanje izvan kutije, to jest, razvoj kreativnih ideja u polju muzičke umetnosti. Prvi koncert najavljen je za 30. novembar, gde će posetioci moći da čuju dela Antonina Dvoržaka i Edvarda Griga.

Pored koncerata, aktivnosti orkestra će podrazumevati brojne akcije i kampanje, koje će se ticati kako promocije kvaliteta klasične muzike i samog orkestra, tako i šire kulturne i muzičke edukacije koje će trajati tokom celokupnog trajanja sezone. Da nije reč o običnoj serijji koncerata govori i naziv koncertne sezone koji sugeriše nove digitalne i tehnološke elemente koji će se primenjivati.

U okviru koncertne sezone, koja će programski doneti izrazita dela klasične muzike, važan deo Muzikon orkestra biće i domen edukacije gde će se kroz promociju svakog koncerta posebno naglasiti kontekst i smisao konkretnih kompozicija, sa ciljem razvoja publike i budućih poštovalaca klasične muzike.

 

MUZIKON

U okviru ovog ciklusa Muzikon će dovesti izvrsne koncertmajstore i umetničke rukovodioce koncerata iz Nemačke, Holandije, Austrije. Neka od imena koja će se naći u programu su Miloš Petrović (Bamberg Symphoniker), Jelene Ristić (Royal Concertgebouw, Amsterdam), dirigent Siniša Marković (dirigent i osnivač Youth Orchestra of Southeast Europe, Sarajevo), Jorg Winkler (Orchestra of the Maggio Musicale Fiorentino), kao i mnogi gosti iznenađenja koji će naknadno biti objavljeni. Na poslednjem koncertu u sezoni očekujemo i solistkinju Natašu Penezić, kao i trubača Aleksandra Solunca (prva truba Beogradske filharmonije).

Promotivni kompleti karata sa 20% popusta za seriju Hypercube muzičkih doživljaja mogu se kupiti na biletarnici Zadužbine Ilije M. Kolarca po ceni od 3850 i 4800 dinara, dok će cena pojedinačnih ulaznica biti 800 i 1000 dinara.

Za sve novine u vezi sa orkestrom Muzikon, predstojećom koncertnom sezonom “Hypercube” ali i drugačijim digitalnim rešenjima u realizaciji koncerta klasične muzike pratite na Muzikon FB strani.

Više informacija o orkestru, sezoni i pojedinačnim koncertima pogledajte na muzikon.co.rs.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :