Novi album kultnog benda Zvuk ulice

Datum objave:01.03.2019

Pročitano:616 puta

Lokacija: Beograd

„Zvuk ulice“, legendarna prednovotalasna grupa osnovana 1975. godine, objavila je album prvijenac u izdanju Jugoton-Croatia Recordsa. Pred vama je njihov prvi video spot za pjesmu "Kao nekad u ponoć".

 

Zvuk ulice

Više od 40 godina nakon što su kao klinci uzburkali duhove u Beogradu svojim neobičnim i svežim pristupom rock ‘n’ rollu, „Zvuk ulice“ vraća se na scenu s albumom “Kao začaran”. Osim osnivača, glavnog autora i bubnjara Slobodana Kokana Popovića, te davne 1975. godine bend su činili i Vlada Divljan (gitara i vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature), Bora Antić (saksofon) i Nenad Morgenštern (udaraljke i vokal).

„Zvuk ulice“ stekao je kultni status rodonačelnika novog talasa na beogradskoj sceni, a njihova pjesma “Amelija” koja je uvrštena kao bonus na album “Kao začaran”često se tih sedamdesetih emitovala u radijskim programima. Vanmuzičke obaveze dovele su do rasformiranja benda, posle čega su Vlada Divljan i Zdenko Kolar nastavili s karijerom u „VIS Idoli“ gdje im se nakon odsluženog vojnog roka pridružio i Kokan Popović (Kokan Fontana).

Godine 2015. članovi „Zvuka ulice“ došli su na ideju o ponovnom okupljanju originalne postave grupe, ali je tragični i prerani odlazak Vlade Divljana, između svega ostalog, omeo i planove o reaktiviranju grupe. Ipak, Kokan i Zdenko su, preslušavajući stare snimke, otklonili nedoumice odlučivši da „Zvuk ulice“ mora oživeti.


Album “Kao začaran” jedinstven je muzički amalgam raznih ritmova i stilova – pop soula šezdesetih, novog talasa i jazz elemenata – koje je dodatno aranžerski i producentski izbrusio Koja (Disciplin A Kitschme). Tekstovi pesama konceptualno predstavljaju posebnu zanimljivost – od kratke istorije Balkana u pjesmi “Ovako više ne mogu” do genetski modificiranog senzibiliteta u pjesmi “Kao nekad u ponoć” ili drugačijeg pristupa zajedničkoj prošlosti u pjesmi “Hej, Seleniti”.

Danas „Zvuk ulice“ čine: Kokan Popović (bubnjevi i glavni vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature i vokal), Miloš Milosavljević (gitara i vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).

Album “Kao začaran” možete nabaviti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na digitalnim platformama.

Amazon
Deezer

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :