NOVAK: House i techno mixshake

Datum objave:23.04.2014

Pročitano:3495 puta

Miroslav Novaković poznatiji kao Novak, prve korake u DJ-ingu napravio je kao 16-godišnjak a razvijao se u kultnom novosadskom klubu Ritmo Latino gde je imao i prvu rezidenturu. Kao 18-godišnjak je debitovao na Exitu a kasnije je pult delio sa Steveom Lawlerom i Jamesom Zabielom. Osnova njegovih setova su house i techno i prepoznatljivi su po pažljivom odabiru i preciznom miksovanju sa dosta melodičnih delova. Dizajner je zvuka i audiofil koji je izdavao je muziku sa projektom Soul Mates, a individualno kao Novak.

 

Kako si se osećao kada ti je javljeno da si prošao u finale?

 

Velika količina sreće kada sam pročitao taj mail! :)

 

Da li si zadovoljan svojim nastupom na Warm upu? Kakvi su ti utisci o žurci?

 

Nisam previše zadovoljan, jer sam u poslednjem trenutku promenio odliku šta ću puštati s obzirom na vreme kada sam nastupao. Ali žurka je bila neverovatna, jedna od onih za pamćenje i prepričavanje, ogromna količina pozitivne energije na jednom mestu!

 

Kakav je osećaj raditi na žurci sa Steveom Bugom?

 

Bilo je pravo zadovoljstvo nastupiti pre Stevea i sa ostatkom DJ ekipe. Žurka se odigrala u mom gradu i jednostavno, osećao sam se sjajno.
 

Šta misliš o burn Residency inicijativi da nađe talentovane DJ-eve širom sveta i nagradi ih rezidenturom na Ibici i ugovorom od 100 000 evra?

 

Fantastična prilika za mlade umetnike da odskoče i pojave se u samom epicentru zbivanja, na Ibizi! Prilika koja se ne dobija dva puta u životu i koja je sigurno podstrek za mnoge mlade izvođače. Takođe moram da primetim da burn ekipa radi na izuzetno visokom nivou, što je svakako za pohvalu i veeeliki respekt.

 

Kako se pripremaš za Mix Off finale?

 

S obzirom da sam imao ozbiljan proces pripreme za Warm up žurku razmišljajući i pripremajući se kako da smestim što više dobrih stvari u set od samo 25 minuta a da to ne bude uobičajeno, a da sam na kraju radio nešto sasvim treće, odustao sam od prireme u bilo kakvom smislu :)
 

Da li se, uopšte, spremaš za nastupe ili se prepustiš trenutku, atmosferi?

 

Gotovo nikad to ne radim. Trudim se da mi je sva muzika uredno sortirana i da svakom trenutku mogu mogu da prilagodim svoj set datom trenutku u klubu.
 

Kako bi opisao vrstu muzike koju puštaš?

 

Kao neki ukusni mixshake sa osnovnim House i Techno sastojcima i svim mogućim podžanrovima istih.

 

Kakvu priču i emocije pokušavaš da preneseš kroz svoje setove?

 

Uglavnom kroz set pokušavam da ispričam priču koja ima svoj uvod, razradu, zaplet i zaključak. Volim da zabavim ljude i učinim ih srećnim.

 

Čije trake u poslednje vreme najčešće vrtiš?

 

Shadow Child, Dusky, Dale Howard, Eats Everything, Huxley, Seff… I mnogi drugi, pretežno UK sound.

 

Šta misliš, zašto treba da pobediš?

 

Mislim da imam puno da kažem i pokažem, kako u DJ-ingu tako i u produkciji i dizajnu zvuka.

 

Da li već razmišljaš o Ibici i šta bi najviše voleo da doživiš tamo?

 

Bilo bi uživanje proćaskati sa Tongom i čuti šta on ima da kaže, plesati ili nastupiti u nekom od klubova na Ibizi... Nisam puno razmišljao. Ali sigurno bih se potrudio da upoznam što više ljudi, ostvarim što veći broj kontakata i obiđem sva moguća dešavanja. U prevodu, ne bih ni spavao :)

 

Koju pesmu bi pusto za zalazak sunca u Cafe Mambo na Ibici?

 

Bez razmišljanja, D-Pulse - July Sunset

 

Šta nameravaš posle finala, ako se ne plasiraš dalje? Da li te ovo uzbuđenje oko Residencyja dodatno motiviše da se još jače boriš za sebe?

 

Predstoji nam letnja sezona i mnogi festivali u regionu i okolini, planiram da obiđem neke od njih. Usput intenzivno radim na produciranju muzike... A cela priča oko burna me je podstakla da kažem sebi: Hej to je ono što najbolje znaš i umeš, sada si dobio i potvrdu, nastavi još jačim tempom i ne slušaj puno šta ti drugi pričaju :)
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :