Nova pesma posvećena svim tugama sveta: Acart - "Lament"

Datum objave:08.05.2019

Pročitano:1505 puta

Lokacija: Beograd

Gitarista i pevač Acart (Aleksandar Mitrović) objavio je novu kompoziciju i video – "Lament". Ovim je ovaj sevdah džez muzicar nastavio nesvakidašnje trasiranje karijere najavljeno na početku rada na novom albumu "Homo Ludens". Singl na kojem su učestvovali eminentni srpski muzičari, posvećen svim tugama sveta, objavljen je za izdavačku kuću Lampshade Media. Vizual, čiji je autor mladi beogradski umetnik Aleksa Stefanović, možete pogledati na sledećem linku.

ACART

Pesma "Lament" drugi je singl sa izdanja "Homo Ludens". Na prvom singlu "Kona" se Aleksandar prvi put publici predstavio i kao vocal, dok se na novom singlu ženskim vokalima služio više instrumentalno. Ovo je treće započeto izdanje za dve godine na kojem Aleksandar najavljuje zanimljive duete i saradnje sa vrhunskim instrumentalistima. Publika može da očekuje poližanrovski album koji je proizašao iz dugogodišnjeg sviranja raznih muzičkih žanrova. Producent izdanja biće Petar Rudić.

Acart je etno džez albumom "Ćiril Method", objavljenim novembra 2017. godine, debitovao na autorskoj muzičkoj sceni i u startu pokupio simpatije obožavalaca i poštovalaca ovog žanra. Aleksandar se muzikom bavi još od detinjstva i diplomirao je na Fakultetu Muzičke Umetnosti nakon čega je nastupao sa mnoštvom bendova i samostalnih izvođača među kojima su Dado Glišić, Milena Vučić, Željko Vasić, Saša Vasić, Marko Louis i mnogi drugi. Predavao je u mnogim muzičkim školama i autor je satiričnog muzičkog bloga „Praktikum za muzičare 22. veka". Piše recenzije albuma i kolumne za world music časopis "Etnoumlje" i objavio je knjigu poezije "Simfonija kiša".
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :