NOVA DECENIJA TAKT FEST-A 2022

Datum objave:13.09.2022

Pročitano:300 puta

Datum održavanja: 22.09.2022 - 25.09.2022

Lokacija: Novi Sad

TAKT fest je multimedijalni, interkulturalni festival koji se organizuje 11. put za redom u Novom Sadu. Počeo je kao festival koji je pružao podršku onima koji nisu imali prostora na velikim festivalima. Tokom godina, postali smo internacionalni i prepoznatljivi po promociji i negovanju autentičnog umetničkog stvaralaštva. Naši takmičari dolaze sa i bez iskustva, afirmisani i neafirmisani, a osim u takmičarskom muzičkom delu festivala, učestvuju i u svim ostalim aktivnostima tokom višednevnog festivala: filmskom i pozorišnom delu, performansima, koncertima, tribinama, radionicama i druženju sa učesnicima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske, Poljske, Slovačke, Francuske i iz drugih zemalja. TAKT Fest se i ove godine održava u Novom Sadu, od 23. do 25. septembra, a ove godine dom nam je Indexova Tribina, Jirečokova bb.

 

Takt festival

Organizator TAKT festa je Asocijacija Kulturanova, jedna od najuspešnijih organizacija u oblasti kulture iz Srbije, što potvrđuju i brojni internacionalni projekti tokom gotovo 20 godina postojanja. Kulturanova pokreće interkulturalni i intersektorski dijalog u društvu, podstičući kreativnost mladih kroz umetničku edukaciju, produkciju kulturnih sadržaja i unapređivanje javnih politika u oblasti kulture i mladih. Svoje programe realizujemo kroz četiri programske celine: Teatarnova, Muzikanova, Medianova i Futuranova.

Propozicije festivala
Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala.

Pravila učešća:
- Dozvoljeno je korišćenje isključivo akustičnih instrumenata bez upotrebe efekata.
- Dozvoljena je upotreba looper-a bez prethodno snimljenih traka, semplova i efekata.
- Dozvoljeno je korišćenje klavijature isključivo sa bojom klavira i električne bas gitare bez efekata
- U takmičarskom delu festivala nije dozvoljeno izvođenje pesama koje su prethodno izdavane
- Prednost imaju učesnici (samostalni izvođači) ili autori pesama (u slučaju grupnog nastupa) mlađi od 35 godina. Na festivalu se učestvuje jednom autorskom pesmom. Pozdravljamo izvodjenje pesama na maternjem jeziku iako je dozvoljeno izvođenje na svim jezicima (ako je maternji jezik jezik nacionalnih manjina, izvođenje pesama na tom jeziku je dobrodošlo, uz prevod pesme na srpski jezik, koji će biti dostavljen žiriju).

- Učesnici koji uđu u finale, pored takmičarske predstaviće se i sa još jednom kompozicijom. Tema za tu kompoziciju biće im data od strane žirija tokom festivala i imaće izvesno vreme da je pripreme.

Detaljnije na www.taktfest.org


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :