Northern Electronics veče u Dragstoru

Datum objave:18.04.2018

Pročitano:2236 puta

Datum održavanja: 20.04.2018

Lokacija: Drugstore, Beograd

Anthony Linell AKA Abdulla Rashim i Evigt Mörker kao gosti

April je mesec u kom upoznajemo Norhtern Electronic lejbl u potpunosti. Nakon što nas je početkom meseca posetio Varg, u petak nam dolaze još dva imena stokholmskog lejbla. Drugi suosnivač lejbla, Anthony Linell koga znate i kao Abdulla-u Rashim-a, i Evgit Mörker hedlajneri su Norhtern Electronics večeri, a domaću podršku pružaju Filip Xavi, Stepn‡ak i Kaen.

 Northern Electronics je lebjl koji su osnovali Anthony Linell i Varg. Njihovo oprečno viđenje toga kako jedan lejbl treba da funkcioniše je verovatno ono što ga je učinilo tako uspešnim. Opus Anthony Linell-a je toliko povezan i dubok da izaziva veliko poštovanje među ljubiteljima tehna. Već od prvih muzičkih izjava koje je radio kao Abdulla Rashim, pa sve do nedavnih izdanja, primećuje se Linell-ova rigorozna namera koja ujedinjuje elementarne modele tehna u njegovu jedinstvenu viziju. Na svoj način, Anthony Linell svlači prepoznatljivost i udobnost savremenog tehna nazad do njegovog ubrzanog rada srca. Namernim rikošetiranjem između sveta tehna i eksperimentalne muzike Linell otvara jedinstven pasaž koji okuplja estetski beskompromisne motive i misije u ovom spektru.

Drugi gost večeri je Evigt Mörker koji je muzikom počeo da se bavi 1996. godine. Okružen gustim šumama i rođen u porodici koja je veoma zainteresovana za muziku, Evigt Mörker prve muzičke korake pravi u pank i rok bendovima. Upoznavanje sa elektronskom muzikom navodi kao prekretnicu u svom životu. Uvek u potrazi za zvukom sa enigmatičnim i hipnotišućim kvalitetima njegov susret sa švedskom elektronskom scenom koja je krajem devedesetih bila u usponu ispostaviće se kao kamen temeljac za njegova izdanja. 2013. godine pokreće sopstveni lejbl na kom izdaje tri veoma tražena EP-ja. Kroz karijeru blisko sarađuje sa lejblovima kao što su Semantica i Norhtern Electronics. Za njegovu muziku kažu da ima jaku vezu sa tradicijom švedske melanholije međutim nikada bez osećaja spasa koji vreba iz senki.

Karte za ovaj događaj možete da kupite na ulazu u klub po ceni od 800 RSD pre ponoći i 1000 RSD nakon ponoći.

 

LINEUP

Abdullah Rashim AKA Anthony Linell

Evigt Mörker

Filip Xavi

Kaen

Stepn‡ak LIVE

 

FACEBOOK EVENT

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :