Noise Destruction - LAKI JE OPET NERVOZAN

Datum objave:05.06.2007

Pročitano:3994 puta

LAKI JE OPET NERVOZAN 
  • Šta ce biti sa Arenom?
  • Zapalićemo je.
  • Slušaj razbojniče, ako još jednom spomeneš Chemical Brothers...
  • Čekajte, Laki je opet malo nervozan. Noise Destruction se okupljaju nakon toliko godina, pa je publika zbunjena.
  • ’Ajde?!
Nakon dužeg koncertnog odsustva sa domaće elektronske scene, Noise Destruction će nastupiti u Beogradskoj areni, u sredu 13. juna na istoj bini sa The Chemical Brothers. Biće to prilika da sve generacije kojima su nedostajali, kao i one koji će ih tek upoznati, uživo čuju domaće elektronske heroje. 

Istorija nas vraća u 1992. godinu kada dvojica Novosađana, DJ Fakir i DJ Z osnivaju prvi elektronski bend u tadašnjoj Jugoslaviji – Noise Destruction. Iste godine zauvek ulaze u muzičku legendu sa neverovatno popularnim singlom „Laki je malo nervozan“ koji objavljuju na istoimenom izdanju, tada još na kaseti. Fakir i Z su svoje mesto među malobrojnim pionirima elektronskog zvuka na Balkanu zaslužili i organizacijom prvih velikih dvoranskih live-act nastupa, kao što je to bio Techno Therapy davne 1994. godine u novosadskom Spensu. 

Narednih par godina provode nastupajući u kultnoj beogradskoj Industriji i novosadskom klubu Contrast. Paralelno rade materijal za album The Second Strike i pokreću tada neverovatnu TV emisiju o elektronskoj sceni pod nazivom Rave-o-lution

U junu 1997. godine Noise Destruction potpisuju ugovor sa nemačkim izdavačem Breeze Dance Division, što je rezultiralo sa tri odlična maksi singla. Dve godine posle, nakon otkazivanja turneje po Nemačkoj zbog političkih prilika u zemlji, objavljuju album Some Kind Of Funk

Danas, nakon višegodišnje pauze kao duet, Fakir i Z se okupljaju kako bi promovisali svoj novi produkcijski rad. Ali i kako bismo mi konačno slušali „Lakija“ u Areni!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :