No rules: Istraj, sviraj, bori se i pobedi!

Datum objave:22.08.2017

Pročitano:3585 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

NO RULES CD NA CESTI BOLA / TAKE OR LEAVE IT

Imao sam priliku u dva navrata da se nađem na istim talasnim dužinama i frekvencijama sa Goranom Čamparom, frontmenom, vokalom i gitaristom sastava NO RULES,i njegovim studijskim CD albumima PROBAJ ME, kao i, čini mi se, debitantskim CD-om PASJE VRIJEME. Trio koji danas čini NO RULES (Goran čampara,vokal i gitara, Sanin Imamović i Boban Divković Bubanj), uz podršku sijaset iskusnih instrumentalista i pratećih vokala, iznedrio je album NA CESTI BOLA , pod etiketom beogradske izdavačke kuće TAKE IT OR LEAVE IT.


Nakon preslušavanja ovog, novog materijala, dosta melodijski pitkog i radijski prihvatljivog rokenrola - što je sasvim prijatno iznenađenje, kao neočekivana dugotrajna kiša u letnje sparno vreme. CD NA CESTI BOLA na kružnim putanjama ove kompaktne disketne čuva i pušta vam da otkrijete 14 pesama. Veoma dobro izbalansiranih, rekao bih!

 

 

NO RULES Milan B. Popović

 


Novi singl benda No Rules kao najava novog albuma Tuzlanski rock'n'roll bend No Rules snimio je novi spot za pjesmu ''Na cesti bola'' u produkciji Salt and flow. Ovim pilot singlom bend No Rules počinje promociju novog dugočekivanog četvrtog studijskog albuma koji je snimljen u studiju Pogon u Tuzli u produkciji Dražena Mulaosmanovića. Video spot "Na cesti bola" sniman je na lokacijama Panonskih jezera i lokacijama u okolini Tuzle. Bend namerava snimiti još dva spota u narednim mesecima koji će se izbacivati kao singlovi do izlaska novog albuma. Na albumu će se naći jedanaest novih pesama koje govore o ljubavi, boli i politici, kako ističe frontmen benda Goran Čampara. Takodje, na jesen ih očekuje turneja u Srbiji i Sloveniji. Bend No Rules postoji od oktobra 1999. godine i jedini je bend iz BiH koji svira rock'n'roll- rhythm & blues, sa tekstovima na bosanskom jeziku, po čemu su i jedinstveni na ovim prostorima. Iza njih su već tri uspešno objavljena albuma, nastupi na brojnim festivalima, turneje u regionu i uspješne turneje u Sloveniji i Holandiji. Dobitnici su brojnih nagrada, od kojih najznačajnija bosansko-hercegovačka muzička nagrada "Davorin", kao i nastup kao predgrupa bendu Deep Purple u Sarajevu. Pored Gorana Čampare- vokal i gitara, bend čine Sanin Imamović- solo gitara, Željko Jokić-bas gitara i Sead Hadžić-bubnjevi.

Svu muziku, aranžmane i tekstove napisao je vokal Goran Čampara – neumoljivi rokenrol borac iz Tuzle. Pesme su snimane u studiju POGON Tuzla od 2015. do 2016. godine. Taj materijal je svež i kvalitetan i sada, 2017. stoga ne čudi što ga je TEKE IT OR LEAVE IT objavio.
Ono što je mene isprva isprovociralo u pozitivnom kontekstu, da se muzički gitarski gruv oslanja na sazvučje Stonsa i kulturnu sub pop rock baštinu. Takođe, pošto iver ne pada daleko od klade, lična asocijacija NO RULES CD-a NA CESTI BOLA, neodoljivo podseća na prva dva solo CD-a Izzy Stradlina i njegovih pratećih Ju Ju Hounds. Dakle, to je krajnje subjektivni ali istinski imulsni nerv vašeg recenzenta, i nemojte mu zameriti na tome.

Goran Čampara je pravi borac za rokenrol i primer mlađim sastavima kako se radi posao i naravno, što je možda i najbitnije, kako treba biti dosledan ka svom cilju, buntu, i slobodi govora. Ovde su prisutne reske liričke iskre i one jesu Goranov i NO RULES uopšte, autorski pečat. Sa velikim poštovanjem i divljenjem prema srpskom rock kritičaru evropskog ranga i publicisti Branimiru Lokneru (aktuelna knjiga - Rokenrol u kandžama interneta), zahvaljujem mu se što me je pre nekoliko godina upoznao sa Goranom Čamparom u Domu Omladine Beograda, kada mi je uručen CD PASJE VRIJEME. Pasje vreme jeste pasje i brutalno-ali ako umetnici imaju dobre namere- onda njihova muzika spaja, povezuje i preskače svake moguće granice, i ruši ustaljene konvencije u paramparčad. Bravo za NO RULES!


 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :