NO RULES: BESPOŠTEDNO DOSLEDNI GARAŽNOM ROKENROLU!

Datum objave:06.07.2016

Pročitano:5961 puta

By: Milan B. Popović

NO RULES CD SINGL NA CESTI BOLA / FRONT ROCK, 2016.

„No rules“ je četvoročlani sastav koji je pažnju regionalne javnosti skrenuo debitantskim CD albumom „Pasje vrijeme“. Odmah se čulo da nisu lažni bend, već iskreni rokenrol. Kasnije je objavljen i CD „Probaj me“, a potom i najefektniji, takođe studijski CD, „Homesick blues“.

 

No Rules

Novi singl benda „No Rules“ je kao najava novog albuma. Tuzlanski rock'n'roll bend „No Rules“ snimio je novi spot za pesmu ''Na cesti bola'' u produkciji „Salt and flow“. Ovim pilot singlom bend „No Rules“ počinje promociju novog dugočekivanog četvrtog studijskog albuma koji je snimljen u studiju „Pogon“ u Tuzli u produkciji Dražena Mulaosmanovića.

Video spot "Na cesti bola" sniman je na lokacijama Panonskih jezera i lokacijama u okolini Tuzle. Bend namerava snimiti još dva spota u narednim mesecima koji će se izbacivati kao singlove, sve do izlaska novog albuma koji će objaviti izdavačka kuća „Front Rock“ iz Maribora.

Na albumu ce se naći jedanaest novih pesama koje govore o ljubavi, bolu i politici, kako ističe frontmen benda, legendarni i uporni, Goran Čampara.

Takodje, bend „No rules“ će nastupiti u Sarajevu 30. jula i 20. augusta u sarajevskom klubu „MASH“ u sklopu „SFF-a“, a na jesen ih očekuje turneja u Srbiji i Sloveniji. Bend „No Rules“ postoji od oktobra 1999. godine i jedini je bend iz BiH koji svira rock'n'roll- rhythm & blues, sa tekstovima na bosanskom jeziku, po čemu su i jedinstveni na ovim prostorima. Iza njih su, kako i napomenuh na početku ovog prikaza, već tri uspešno objavljena albuma, nastupi na brojnim festivalima, turneje u regionu i uspešne turneje u Sloveniji i Holandiji.

Dobitnici su brojnih nagrada, od kojih je svakako najznačajnija bosansko-hercegovačka muzička nagrada "Davorin", kao i nastup kao predgrupa bendu „Deep Purple“ u Sarajevu. Pored Gorana Čampare - vokal i gitara, bend „No rules“ čine: Sanin Imamović- solo gitara, Željko Jokić - bas gitara i Sead Hadžić - bubnjevi.

Njihov novi CD singl „Na cesti bola“, svojevrsni je minimalizam, ali u tekstualnim okvirima ne iskače mnogo iz rock i bluez šina, kojima nemilosrdno kulja i piči njihova decenijska muzička lokomotiva i karijera, i svom snagom se uspinje, uspešno na bolje i više. Nervozan sam - afektira, iritira i repetira vokal Goran Čampara dok mirno svira svoju šestožičanu gitaru.

Kapa dole za doslednost!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :