Barutana klub Beograd

Niški džedaji! Star Wars – Južna strana uzvraća udarac

Datum objave:29.11.2013

Pročitano:5993 puta

Datum održavanja: 06.12.2013 - 07.11.2013

Lokacija: Bioskop Kupina i Feedback, Niš

"Star Wars – južna strana uzvraća udarac" je manifestacija zabavnog karaktera i ima za cilj da okupi ljude oko zdrave filozofije, što ujedno predviđa i sjajno druženje. Događaj je sastavljen iz dve programske celine: SW maratona i žurke. Na maratonu u bioskopu "Kupina", 6. i 7. decembra, biće prikazani svi dosad snimljeni delovi Star Wars (po tri projekcije dnevno). Drugi deo, Star Wars Party, održaće se u kultnom klubu FeedBack, uz tematski ambijent, gde ćemo videti kreativnost ljudi, jer nije naivno napraviti bilo koji kostim iz ovog filma. Uz sve to, planirano je i predavanje i javna diskusija na temu Star Wars: "Iz fikcije u realnost".

Padavani

Put neznanja koji nam je nauka osvetljavala tokom istorije i fantastičnost naše sposobnosti da mislimo, navela je Džordza Lukasa da stvori nešto do tada nepojmljivo za svetsku kinematografiju, stvorivši na taj način i nove svetove u realnom svetu, kako bi svoju viziju podelio sa celom planetom. Upravo je to ono što mnoge od nas inspiriše kod tog velikog umetnika i ostalih koji su uspeli da nađu put kojim će fikciju da pretoče u stvarnost kroz istinitu simboliku koja prikazuje nas, ljude. Spojiti lepo i korisno, što bi rekla raja.

Motivisan njegovim delom, osnovan je i Niški Džedajski Pokret, sa nadom da svi ljudi, a naročito deca, mogu biti motivisani da se posvete svojim vizijama, što će biti i cilj niških džedaja.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (1)
Pošalji komentar
jovana minic
06.12.2013 17:33
fotografija by Vladimir Stojanovic iz Nisa!!!


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :