Nima Gorji zatvara micro.DOT sezonu!

Datum objave:14.12.2016

Pročitano:4419 puta

Datum održavanja: 17.12.2016

By:Nadežda Ivanović

Lokacija: DOT

Šesta u nizu i ujedno zaključna žurka ove platforme dogodiće se u subotu 17. 12. u klubu DOT i ugostiće fantastočnog Nimu Gorjia! A sa njim pult će deliti dva predstavnika ovog muzičkog žanra na domaćoj sceni DJ i producent Shoxy i DJ Dušan Lazović. 

 

Nima Gorji


DJ koji publiku nikada ne ostavlja ravnodušnom jer njegov specifičan način miksanja daje muzici jedinstvenu energiju i stvara atmosferu koja jednostavno izazaiva djusku. Sposoban da vrti i bržu muziku a takođe i za nijansu emotivniji zvuk, sa preko 25 godina karijere uvrstio je sebe u vrh svetske scene elektronske muzike kao priznatog DJ-a i producenta. Predstavnik je tech housea, minimala i balearica, a žurka u subotu će ujedno promovisati i only vinyl izdanja našeg poznatog DJ i producneta Shoxyja koje potpisuje za Gorjiev label NG Trax.


Devedesete godine u Kopenhagenu dočekale su začetke techno i housea muzike, taj novi zvuk oblikovao se u gradu zajedno sa Nimom, koji je bio pionir novonastajuće scene postavši rezident Rust Cluba ‘95. godine koji je ostao zapamćen kao legendarni undergoround klub u gradu.

 

micro.DOT


Nima se od početka svoje karijere fokusirao i na produkciju, izdajući prvo pod alijasom Black Powder nakon čega izdaje i pod sopstvenim imenom. Posvećenost i ambicije stvaranju muzike rezultirale su formiranjem lične etikete Welt Recordings. Ovaj uspeh je brzo prepoznat, njegova traka Determination našla se na Cocoon (Green&Blue) kompilaciji i bila hit širom ostrva Ibice tog leta u izvedbama Rikarda Villalobosa i Loco Dicea. Nima se 2005. preselio na Ibicu gde se brzo probio na lokalnoj sceni postavši rezident What’s upaa na čuvenoj terasi Spaceaa, a zatim i Ibiza Undergrounda, Monze i sada Next Wavea. Njegova muzička produkcija je nastavila da stiče potporu etiketa kao što su Out Of Orbit, Love Letters From Oslo, Cecille, Murmur i Suburban Tracks. Nima sada nastavlja sa radom, stvarajući svoju novu etiketu NG Trax. Njegova strast za pultom i dalje izaziva preplitanje emocija i mašte svih onih koji mogu da prepoznaju ovaj autentični zvuk.

 

Šesta u nizu i ujedno zaključna žurka ove platforme dogodiće se u subotu 17. 12. u klubu DOT i ugostiće fantastočnog Nimu Gorjia! A sa njim pult će deliti dva predstavnika ovog muzičkog žanra na domaćoj sceni DJ i producent Shoxy i DJ Dušan Lazović 


Više informaicja na linku: https://www.facebook.com/events/1691132914550372/


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :