Nikon objavljuje verziju firmware 2.0 za Nikon Z 7 i Nikon Z 6

Datum objave:16.05.2019

Pročitano:350 puta

Novi firmware donosi AF sa detekcijom očiju, proširenje opsega AF detekcije za uslove slabe osvetljenosti i dodatak AE praćenja u režimu kontinualnog (produženog) okidanja velike brzine.

 Amsterdam, Holandija, 16. maj 2019. godine: Kompanija Nikon je danas najavila objavljivanje verzije firmware 2.0 koja će dodatno poboljšati performanse njenih fotoaparata bez ogledala punog formata, Nikon Z 7 i Nikon Z 6.

 

Nikon Z6

Nikon Z6

Sledeće glavne funkcije, uključene u nadogradnju, dodatno će proširiti mogućnosti vizuelnog izražavanja: 

1. Autofokus sa detekcijom očiju (AF) u režimu za statične slike 
2. Proširenje opsega AF detekcije za uslove slabe osvetljenosti 
3. Dodavanje mogućnosti praćenja automatske ekspozicije (AE) u režimu kontinualnog (produženog) okidanja velike brzine

Glavne funkcije verzije firmware 2.0

1. Autofokus sa detekcijom očiju (AF) u režimu za statične slike
Nova funkcija AF-a sa detekcijom očiju automatski detektuje i fokusira ljudske oči u režimu automatske AF oblasti (AF-S, AF-C). Kada se detektuju oči više osoba, pomoću višenamenskog birača ili pomoćnog selektora možete da izaberete oko koje će fotoaparat fokusirati, čak i kada gledate kroz elektronsko tražilo. Kada se fotografija snimi, korisnik može lako da proveri da li je slika u fokusu pritiskom na dugme „OK” kako bi se zumiralo oko koje je trebalo da bude u fokusu.

 

Nikon Z7

2. Prošireni opseg AF detekcije za uslove slabe osvetljenosti
Novi firmware omogućava još brži autofokus prilikom snimanja mračnih ili nedovoljno osvetljenih scena, bilo da se radi o snimanju filmova ili statičnih slika. Proširuje opseg AF detekcije* od -1 EV do -2 EV na fotoaparatu Z7 i od -2 EV do -3,5 EV na fotoaparatu Z 6. Kada je na fotoaparatu Z6 omogućena funkcija AF-a za uslove slabe osvetljenosti, dostupan opseg AF detekcije za uslove slabe osvetljenosti* biće proširen** sa -4 EV na -6 EV, što će omogućiti autofokus u još mračnijim uslovima.

3. Praćenje automatske ekspozicije (AE) u režimu kontinualnog (produženog) okidanja velike brzine
Ranije se ekspozicija zaključavala prilikom pravljenja prvog snimka kod rafalnog, kontinualnog fotografisanja velike brzine. Međutim, verzija firmware 2.0 pruža dodatnu podršku za AE praćenje u režimu kontinualnog (produženog) okidanja velike brzine, omogućavajući fotoaparatima da prate ekspoziciju, isto kao i fokus (AF praćenje). Time se obezbeđuje da sve slike snimljene tokom rafalnog, kontinualnog fotografisanja velike brzine budu ne samo u fokusu, već i snimljene sa optimalnom ekspozicijom, čak i ako se svetlina scene menja tokom rafalnog okidanja.

Novi firmware može da se preuzme (besplatno) u centru za preuzimanje kompanije Nikon.

 NOTES TO EDITORS

* Prilikom snimanja statičnih slika u režimu AF-S, uz ISO 100, objektiv od f/2,0, pri 20 °C
**Opseg AF detekcije za uslove slabe osvetljenosti neće premašivati -4 EV na fotoaparatu Z 7


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :