Barutana klub Beograd

Nikola Vranjković: Vraćam se u Dom omladine jer se tamo najbolje osećamo moja publika i ja

Datum objave:27.12.2016

Pročitano:5211 puta

Datum održavanja: 28.12.2016 - 29.12.2016

Lokacija: Dom Omladine, Beograd

Muzičar Nikola Vranjković održaće sutra (sreda 28. decembar 20:30) prvi tradicionalni prednovogodišnji koncert u velikoj dvorani Doma omladine Beograda, gde će mu specijalni gosti biti alternativni bend Ništa ali logopedi. Drugi koncert je u četvrtak 29. decembra u DOB-u, a gosti su Mravi.

 

Nikola Vranjković / foto: Aleksnadar Zec

Nikola Vranjković / foto: Aleksnadar Zec

 

Vranjković će dvodelnim koncertima, koji će trajati preko tri časa uz sedenje za publiku, najaviti novi, dvostruki album koji bi trebalo da se pojavi na proleće. Nedavno se pojavio Vranjkovićev novi singl i spot "Dve reči"."Vraćam se u veliku dvoranu DOB-a jer se u njoj najbolje osećamo moja publika i ja. Sviraćemo pesme koje sam pravio u Block Outu, sa 'Za ovde ili za poneti' i 'Bremplova', kao i nekoliko novih pesama sa predstojećeg albuma koje već sviramo uživo par godina unazad...Sve što može da stane u tri i po sata. A dva koncerta neće biti sto posto ista", najavljuje Vranjković.

 

Nikola Vranjković / foto: Aleksnadar Zec
Foto: Aleksnadar Zec


Ključna autorska ličnost kultnog beogradskog Block Outa, Vranjković je objavio samostalno debi "Za ovde ili za poneti" (2001), a nakon raspada matičnog benda, mini album "Bremeplov" (2014), kao i singlove "Fototapet" (2015) i sa Autogenim treningom "Moraćeš da naučiš da živiš sa tim" (2016).

Eklektični šabački alternativci Ništa ali logopedi prestali su sa radom posle dva zapažena albuma "Ad hok klića" (1994) i "Vaspostavljanje" (1998), ali su se posle 18 godina nedavno ponovo okupili svirkom u matičnom gradu.

"Informacija da se legendarna ABBA ponovo okuplja primorala je i Logopede da preispitaju odluku da više nikada ne zasviraju. Nakon relativno uspešnog angažmana na jednoj privatnoj rođendanskoj zabavi, na nagovor starog prijatelja benda, Nikole Vranjkovića, obreće se posle 18 godina i pred beogradskom publikom", kažu Ništa ali logopedi.

Beogradski Mravi pročuli su se obećavajućim debi albumom "Na travi" (1998), ali je usledio raspad benda i dugo se čekalo na singlove "Mlad čovek" (2011) i "Okovani" (2012).

"Mravlja brigada je ponovo na okupu, vredno radimo u studiju Destilerija na novom albumu, a par novih pesama ćemo rado odsvirati 29. decembra kao gosti Nikole Vranjkovića u Domu omladine. Drago nam je što nas je Nidža počastvovao pozivajući nas u goste, biće nam enormno zadovoljstvo da malo prašimo pred njegovom vernom publikom", kažu Mravi.

Uz Vranjkovićevom bendu nastupiće bubnjar Vladan Božilović, basista Ivan Mihailović, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Oba dana ulaznica košta 900 dinara, a na dan koncerta 1.200 dinara preko mreže Eventim.

Više informacija na Facebook eventima:

https://www.facebook.com/events/325090054526602/
https://www.facebook.com/events/1772409512976472/
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :