Nic Lawyer: Novo ime koje obećava!

Datum objave:01.02.2016

Pročitano:8547 puta

By:Nikola Blagojević

Iza imena Nic Lawyer stoji dvadesetpetogodišnji di-džej i producent Nikola Tacić iz Prokuplja. DJ-ingom se bavi dugi niz godina, a po završetku gimnazije preselio se u Niš, gde je više od tri godine rezident di-džej u klubu Liv. Imao je tu čast da deli pult sa nekim od najvećih imena domaće elektronske scene. Nastupao je sa Markom Nastićem, MarkyZom i u nekoliko navrata sa našom prvom techno damom Leom Dobričić. Sa Leom je u klubu DOT 22. januara priredio sjajan b2b set koji nikoga od prisutnih nije ostavio ravnodušnim. Njegov talenat i potencijal prepoznali smo i mi, pa smo mu tim povodom postavili nekoliko pitanja.

Nic Lawyer: Novo ime koje obećava! | Intervju | Nikola Tacić - Prokuplje

Zbog čega si odabrao baš Nic Lawyer kao ime po kome ćeš biti prepoznatljiv?
To ime, u stvari, povezuje moje dve najveće ljubavi - pravo i DJ-ing. Osim u muzici, nameravam da se ostvarim i u advokaturi, pa mi se ovaj spoj činio kao najbolji izbor.

Pažnju na sebe skrenuo si prošle godine visokim plasmanom na burn Residency takmičenju? Nameravaš li da se prijaviš i ove godine?
Da, prošle godine sam po prvi put učestvovao na nekom takmičenju, a prijavio sam se na nagovor svojih drugova i bez ikakvih očekivanja. Smatram da je to iskustvo dosta uticalo da u međuvremenu muzički sazrem, pa ću se verovatno prijaviti i ove godine.

Nastupao si sa našim velikim techno facama. Po čemu pamtiš to iskustvo?
Najviše po tremi koju sam imao na početku svog seta. Sve su to velike face i ogromni profesionalci, a mogućnost da nastupamo sa njima za nas, mlađe di-džejeve, može da bude samo dodatna motivacija da radimo na sebi kako bismo dostigli barem deo njihovog nivoa.

 

Nic Lawyer: Novo ime koje obećava! | Intervju | Nikola Tacić - Prokuplje

Kako bi opisao stil muzike koju vrtiš?
Generalno najviše volim techno, ali ništa manje ni dub techno, tech house i deep house. Ne mogu baš žanrovski da delim muziku jer vrtim ono što u trenutku osetim da treba.

Počeo si da se baviš i produciranjem. Kako napreduje rad na prvim trakama i da li bi otkrio šta nam to pripremaš?
Već duže vreme radim na svom prvom EP-ju koji će biti gotov tek za koji mesec. Čine ga tri trake, od kojih će dve biti neki tvrđi tech house zvuk, dok je treća traka totalno drugačija. Biće to neki eksperiment, ali ima tu još mnogo toga da se radi.

 

Nic Lawyer: Novo ime koje obećava! | Intervju | Nikola Tacić - Prokuplje

Izdvoj bar tri imena sa svetske DJ scene čiji rad posebno pratiš.
Marco Zenker, Roman Poncet (aka Traumer, Möd3rn) i Eric Cloutier. Njih najviše pratim, mada mi se više dopadaju kao producenti nego kao DJ-evi.

Koje tri trake će se obavezno naći u tvojim narednim setovima?

1. Mark Henning - Triple 13
2. Dario Zenker - Gianluca Cazzeti
3. LaChriz - Hubba Hideout

Koji su ti planovi za naredni period? Gde bi voleo da nastupaš?
Planiram da završim ovaj EP, a onda ćemo videti. Što se nastupa tiče, Exit mi je dečački san, tako da bih voleo da se jednog dana nađem na Urban BUG bini.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :