Barutana klub Beograd

New Moment magazin i Crveni krst Srbije za život bez oružja!

Datum objave:22.04.2015

Pročitano:4690 puta

U streljani i klubu Gun u Beogradu, na netipičan način promovisan je 35. broj New Moment magazina za umetnost i advertajzing pod nazivom “Balkan Eros”. Kao deo kampanje za smanjenje količine oružja koje kao posledica ratova kruži teritorijom Balkana, a u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, novo izdanje magazina kroz umetnost traži odgovore na društvena pitanja koja se tiču svih nas.

 

New Moment magazin i Crveni krst Srbije za život bez oružja! | Balkan Eros | Beograd | 2015

Da li pucanj može da rezultira nečim pozitivnim?
Može li destrukcija da bude deo kreativnosti?

U do sada jedinstevnom izdavačkom poduhvatu, svaki broj časopisa je zasebno upucan pravim metkom, a rupa koja je na taj način nastala tretirana je kao deo dizajna magazina. Na samom događaju, gosti su bili u prilici da se uključe u kampanju i pucaju u veliki metak, što je simbolično predstavljalo pucanj za mir. Inspirisani idejom da kroz simbole razaranja stvore umetnost, gosti su kreirali umetničku instalaciju koja poziva na kreativnost, ne na uništenje, pod sloganom “Za život bez oružja”.

 

New Moment magazin i Crveni krst Srbije za život bez oružja! | Balkan Eros | Beograd | 2015

Kao posledica ratova, Balkan je posao gotovo sinonim za razaranje i destrukciju. Istovremeno, oduvek je bio plodno tle za nastanak kreativnih i talenovanih umetnika. Ove dve sušte suprotnosti, destrukcija i kreativnost, bile su inspiracija za novo izdanje magazina koji je nastao u saradnji sa Crvenim krstom Srbije kao deo kampanje za razoružanje.

 

New Moment magazin i Crveni krst Srbije za život bez oružja! | Balkan Eros | Beograd | 2015

I ovo izdanje New Moment magazine donosi radove priznatih regionalnih i internacionalnih autora, umetnika i mislilaca, među kojima su umetnička grupa iz Slovenije Neue Sloveniche Kunst, Boris Miljković, režiser, pisac, profesor na FDU i kreativni direktor Javnog servisa, Marko Koska, režiser, Snežana Golubović, performans umetnica iz Frankfurta, Jugoslav Vlahović , illustrator i profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna, Boogie, svetski poznati fotograf potekao iz Beograda, Stefana Savić, fotograf, Lazar Dzamić , pisac i direktor strateškog planiranja u kompaniji Google, Alejandro Maestre Gasteazi, fotograf iz Španije, i mladi umetnici sa Balkana - Lidija Delić, Branislav Nikolić, Mica Stajčić i Mladen Miljanović. Urednica i kreativni direktor magazina je Svetlana Ćopić, art direktor Slaviša Savić, a izdavač Savet za novo mišljenje.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :