NESTALI - izložba posvećena nestalim licima, žrtvama rata u bivšoj Jugoslaviji

Datum objave:26.08.2018

Pročitano:625 puta

Datum održavanja: 30.08.2018

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) i tri univerziteta (Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci), organizuju izložbu ‘’Nestali’’, koja tretira posebnu i veoma osetljivu temu, temu nestalih lica, lica čija sudbina nije poznata, žrtava ratova u bivšoj Jugoslaviji.

 Izložba ima za cilj da oda poštovanje nestalim licima, njihovim porodicama svima onima koji ulažu napore da pruže podršku porodicama nestalih koje se skoro 30 godina suočavaju sa neizrecivom patnjom zbog gubitka svojih najbližih.
Saradnjom sa umetničkim fakultetima, MKCK želi da skrene pažnju javnosti na ovo pitanje putem multimedijalnih izložbi digitalnog i video materijala sa fokusom na humanitarnu dimenziju pitanja nestalih, ljudske priče i potrebe porodica.

Izložba ‘’Nestali’’ biće postavljena u galerijama, muzejima i kulturnim centrima u gradovima u Srbiji i Hrvatskoj.

Prva u nizu izložbi otvara se u Beogradu.

 


U četvrtak, 30. avgusta 2018. izložba će biti postavljena u Skupštini grada Beograda, za članove porodica nestalih i medije.
Izložba ''Nestali'' biće otvorena za javnost u subotu, 1. septembra 2018. u Kulturnom centru Beograda, u filmskoj galeriji, u Kolarčevoj 6.

Na izložbi nas očekuju ilustracije, video i digitalni radovi studenata.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :