Neozbiljni pesimisti ovog petka u Tranzitu

Datum objave:03.03.2020

Pročitano:1156 puta

Datum održavanja: 06.03.2020

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti aktuelni album Pametovanje iz provincije promovisaće u Beogradu specijalnim klupskim koncertom 6. marta od 22 časa u Tranzit Baru (Braće Krsmanović 8), uz slobodan ulaz.

 

Neozbiljni pesimisti

Foto: Milica Tepavac

Pesimisti će Beograđane podsetiti i na brojne stare pesme, pored novih, od kojih su se izdvojile singlovi i spotovi Kao da nema, Bežim iz bende, Sudbina i Totalna demoralizacija. Publiku će prethodno promrdati svojim autorskim stvaralaštvom novosadski rock bend Pet minuta slave. 


- Draga beogradska publiko dođite 6. marta u Tranzit da posle dužeg vremena strpljivog čekanja čujete Pesimiste sa starom energijom, novim pesmama i mnogim iznenađenjima. Moći ćete da slušate pesme o našoj stvarnosti, a da vam to niko ne zabrani, ali ćete i pored tih mračnih priča sigurno otići kući sa osmehom na licu i puni pozitivne energije. Provedite petak veče sa nama i naše pametovanje iz provincije - kaže frontmen Igor Olujić.

Pametovanje iz provincije je angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama govore o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su odlazak iz države, korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi i slično, a sve je zapakovano u prepoznatljivu veselu i poletnu muziku Neozbiljnih pesimista. Album benda iz Sombora objavila je krajem 2019. godine promoterska kuća Long Play na CD-u, jutjubu i digitalnim plaformama.

- Ko je slušao naše ranije albume, Neka bude što biti ne može (2010) i Omladinci kud' ste pošli (2012), može da zaključi da je to to, ali opet drugačije. Mislim da su tekstovi na ovom albumu ti koji prave razliku, konkretniji su, direktniji i realnije opisuju naše okruženje. Značajan pomak je urađen i u produkcijskom smislu gitare su jače i distorzije prisutnije nego do sad - objašnjava Olujić.

 

Ulaz na koncert Neozbiljnih pesimista ovog petka je besplatan za posetioce, ali je poželjna rezervacija na broj telefona 065/87-26-948 (065TRANZIT).


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :