Nekoliko dana do četvrtog Outhide festivala

Datum objave:17.07.2019

Pročitano:496 puta

Datum održavanja: 26.07.2019 - 27.07.2019

Lokacija: Zaječar

Bliži se četvrti Outhide festival, koji se održava u Park – šumi Kraljevica pored Zaječara 26. i 27. jula.Kao i prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat muzički program na tri stejdža. Publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske muzičke scene, ljubitelji live performansa moći će da čuju popularne izvođače iz čitavog regiona, a program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmisanih umetnika,koji su odabrani putem konkursa.

 Za sada su objavljeni izvođači Minilinija, Kristijan Molnar, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi (MKDSL/Peđa Milutinović)Coeus, Felver, Killo Killo, Monosaccharide, Dimitrije Dimitrijević, Naopak & Infamous, I Bee & Taz, JAL, Agos, Deterdžentlmen, Fokus, Spliff,ali organizatori kažu da tu nije kraj.

Pre samog događaja su u planu brojne aktivnosti u promotivnom periodu, kao i prateće aktivnosti u nedelji pre muzičkog dela festivala.Neće izostati ni graffiti zonau skladu sa dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, kao ni gastronomska manifestacijaza hedoniste. Pravo osveženje biće i dečji program za roditelje i najmađe posetioce.

 

Outhide festival

Stvaranje festivala alternativne kulture u gradu na dva Timoka nije slučajno i nije se desilo preko noći. Outhide – festival muzike i umetnosti, nastaje u godinama kada postaje teško da se autorska muzika nekomercijalnog zvuka plasira široj populaciji kao nešto što u svojoj biti ona jeste, potreba stvaraoca da publici prenese svoj „vajb" – ako govorimo modernim jezikom.

"Zaječar je uvek imao svoj „vajb", a imao je i festivale kao što su Gitarijada, ZALET, Dani Zorana Radmilovića, poznatiji kao Zoranovi Dani. Danas Outhide Festival nastaje dakle sasvim logično, iako se prividno čini da je iznenadno i neočekivano", kaže Mladen Stefanovski, jedan od organizatora Festivala.

 Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je za posetioce i ove godine obezbeđen besplatan kampmeđu četinarima u Kraljevici. Nije zgoreg naglasiti da ovo izletište, koje se nalazi u samom Zaječaru, ukrašava spomenik palim borcima u NOR- u i žrtvama fašističkog režima umetnika Vladimira Veličkovića.

Pratite naše profile na društvenim mrežama za više informacija, ne propustite prve karte po specijalnim cenama na linku i uživajte na besplatnim #outhide2019 promo događajima.

Ovako je to izgledalo prošle godine (Aftermovie 2018): 

 Festival sprovodi Timočki Omladinski Centar u saradnji sa drugim organizacijama na teritoriji grada Zaječara.
 

FACEBOOK EVENT


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Exit Live Stream