Nedelja srpskog filma u Pekingu

Datum objave:27.11.2018

Pročitano:1533 puta

U Pekingu će 28. novembra početi Nedelja srpskog filma. Tom prilikom biće prikazano pet ostvarenja iz skorije srpske produkcije.
Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije i Filmski centar Srbije organizuje ovaj događaj u saradanji sa Ambasadom Republike Srbije u Kini, Minstarstvom inostranih poslova Republike Srbije i Filmskom asocijacijom „Pekinški osmi dan“.


Nedelju srpskog filma u Pekingu otvara ostvarenje Enklava Gorana Radovanovića, a tokom narednih sedam dana u sedam pekinških bioskopa biće prikazana još četiri srpska filma, i to: Anplagd Mladena Kovačevića, Bićemo prvaci sveta Darka Bajića, Spomenik Majklu Džeksonu Darka Lungulova i Kad ljubav zakasni Ivana Stefanovića.

 


Kineski predsednik Si Đinping je prošle godine predstavio projekat „Jedan pojas, jedan put“, novi model globalizacije koji će biti zaokružen do 2050. godine. Projekat „Jedan pojas, jedan put“ podrazumeva velika infrastrukturna ulaganja i trebalo bi da poveže 20 zemalja od Kine do Turske, Rumunije i severa Evrope. Među partnerima Kine nalazi se i Srbija, a dve zemlje spaja tradicionalno i iskreno prijateljstvo, koje je osnov da Beograd izraste u centar za kineske proizvodne investicije u ovom delu Evrope. Nedelja srpskog filma u Pekingu je način da se veze između dve zemlje ojačaju i na kulturnom planu.

U četvrtak, 29. novembra u Pekingu će svečano biti otvoren i Srpski kulturni centar „Ivo Andrić“.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :