NEBESKA TEMA: Film o Vladi Divljanu na festivalu muzičkog dokumentarnog filma

Datum objave:20.06.2016

Pročitano:5139 puta

Datum održavanja: 23.06.2016 - 26.06.2016

By:Marina Lučić

Lokacija: DKSG

Work in progress – „Nebeska tema“ dokumentarac o Vladi Divljanu i „Iza horizonta“ film o klavijaturisti Bijelog dugmeta i Smaka Lazi Ristovskom na DokʹnʹRitam festivalu u DKSG.

 

Vlada Divljan / Foto: Rudi Uran

Vlada Divljan / Foto: Rudi Uran 

Od 23. do 26. juna u Domu kulture „Studentski grad“ biće održan prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma DokʹnʹRitam. Jedan od pratećih programa Festivala je i programska celina pod nazivom Work In Progress u kojoj će publika moći da se upozna sa dokumentarcima koji su trenutno u nastanku.

 

Laza Ristovski

Laza Ristovski 


Gosti DokʹnʹRitam festivala u nedelju 26. juna u 17 časova u Klubu-knjižari Magistrala biće autori filma Nebeska tema – dokumentarac o Vladi Divljanu Mladen Matičević i autori filma Iza horizonta, koji je posvećen Lazi Ristovskom, klavijaturisti sastava Bijelo Dugme i SMAK, Ivan Grlić i Sanda Ristovski. Autori će govoriti o toku snimanja ovih filmova, svom pristupu i o poziciji ovog filmskog žanra u Srbiji.

 

Mladen Matičević

Mladen Matičević

 

Mladen Matičević je jedan od članova žirija prvog Festivala muzičkog dokumentarnog filma čiji je cilj da se mladi upoznaju sa kultnim muzičkim pravcima, bendovima i izvođačima ali i sa ovim aktuelnim filmskim žanrom koji je u poslednjih pet godina osvojio tri Oskara (Searching for Sugar Man, 20 Feet from Stardom, Amy).


DokʹnʹRitam je prvi festival ovakve vrste u Srbiji a pošto se održava u najvećem studentskom kampusu na Balkanu jedna od misija festivala jeste da se studentska populacija vrati pod okrilje urbane kulture, istakao je Igor Toholj programski direktor festivala.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :