Ne drami, dođi na FIST!

Datum objave:18.03.2018

Pročitano:1707 puta

Datum održavanja: 17.03.2018 - 23.03.2018

Lokacija: Beograd

Juče je otvoren trinaesti po redu Festival internacionalnog studentskog teatra (FIST) i trajaće do 23. marta na preko 10 lokacija u Beogradu, pod sloganom „Ne drami - dođi na FIST”!Predstava “Prvi dan” foto: Katerina Četverikova

FIST je jedan je od malobrojnih festivala u svetu koji su organizovani isključivo od strane studenata, osnovan 2005. godine na inicijativu studenata Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti i od tada iz godine u godinu potvrđuje svoje mesto kao značajan pozorišni i festivalski događaj na kulturnoj mapi Beograda.

Festival je otvoren u Ustavovi kulture Vuk Karadžić, predstavom “Prvi dan” po tekstu Davida Jakovljevića i u režiji Pavla Terzića. S obzirom na to da je tema ovogodišnjeg FIST-a aktivacija mladih, ova predstava se na tragično farsični način bavila pitanjem motivacije i ambicije kod mladih I tehnologijom koja se na sveprisutan način uvukla u naše živote. Bilo je preko 500 ljudi u publici, ali se zadržala intimna atmosfera zbog puno prijateljskih lica i podrške za mlade stvaraoce. Oduševila me je posećenost festivala i pozitivna energija koja se prenela i na žurku otvaranja u klubu Kvaka 22 gde se početak festivala slavio do kasnih sati.

FIST 2018
foto: Katerina Četverikova

Glavni program 13. FIST-a čini 7 predstava koje dolaze iz Holandije, Litvanije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Ove predstave takmičiće se za nagrade festivala u 3. kategorije, a pobednike će odlučiti žiri koji čine glumica Iva Stefanovič, dramaturškinja Tijana Grumić i pozorišna rediteljka Jovana Tomić. Nakon svake predstave će se na facebook stranici (link: https://www.facebook.com/FestivalOfInternationalStudentTheatre ) festivala organizovati glasanje publike što će biti četvrta nagrada festivala.

 

 

FIST 2018
Predstava “Eling I Kjel Bjarne”, Akademija umetnosti iz Novog Sada

Tokom sedam dana trajanja festivala, pored glavnog programa održavaće se i edukativni program u KC Baraka i tribine kao i drugi prateći programi u kafiću Sprat u Cetinjskoj 15. Neke od tema koje će se obuhvatiti su Savremeni ples i igra, Kreativne industrije i mladi u Srbiji. Ako želite da se družite sa organizatorima i gostima festivala, dobrodošli ste u Sprat i Zaokret tokom celog trajanja festival. Posle svake predstave je druženje u Kaldrma baru gde svakog posetioca FIST-a očekuje koktelčić dobrodšlice.

Ulaz na sve programe FIST-a je slobodan. Za više informacije posetite Facebook event  ili Instagram stranicu festivala.

#ne_drami dođi na #fist13


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :