Nataša Guberinić i Di Luna Blues Band u Soul Society – Stari Bitef ovog vikenda

Datum objave:12.12.2018

Pročitano:1241 puta

Datum održavanja: 15.12.2018

“Nastupi Di Luna Blues Banda su u uvek stilu rock koncerata dok je muzika pravi blues. Mi sviramo blues sa rock and roll energijom, a ima tu i pesama koje pripadaju hipi eri, belom soulu, kao što je Janis Joplin. Već trideset godina kontinuirano obeležavamo stejdževe Beograda kao i drugih gradova i metropola. Za to vreme smo našli recept za dobru zabavu dok je naš muzički odabir beskompromisan. Interpretiramo samo vrhunske autore. “ – kažu nam članovi benda članovi Di Luna Blues Banda.

 Di Luna Blues Band, koji ćete imati da čujete uživo u subotu 15. Decembra u beogradskom klubu Soul Society - Stari Bitef, sastavljen je od zvučnih imena domaće blues i rock scene. Lider benda Dragan Marković Mare, Nataša Guberinić pevačica i novinarka, Goran Stojković pevač i gitarista, muzičar i Glumac Slobodan Negić, Blagoje Nedeljković Pače ( EL Orgazam, Point Blank...) i Nikola Marković. Pored standardne postave često im se priključuju domaći i inostrani gostujući muzičari i pevači.
Di Luna Blues Band” osnovan je 1989. god. sa prevashodnim ciljem da kroz žive nastupe podele radost muziciranja i ljubav prema bluzu. Veliki broj nastupa i uvek dobra atmosfera na istim dovoljno govori zašto bend opstaje nepunih 30 godina. Učestvovali su na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Belgrade Beer Fest, Exit Festival, Nisville Jazz Festival, Enter Festival, Summertime Jazz Festival, Voxstock, Valjevo Jazz Festival, Sabac Jazz Festival, North City, Marsoni Blues Fest, FIAT, Blues Summit Podgorica…), deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama džeza i bluza (Ten Years After, Diane Schuur, Benny Golson, Art Farmer, Mick Taylor, Joe Zawinul...).
Pod vodjstvom Dragana Markovića Mareta trenutna postava je sastavljena od nekih od najboljih bluz muzičara u Srbiji. Dragan Marković Mare je osnivač prvog bluz benda u staroj Jugoslaviji (Bluz Kvintet), a sa svojim drugim po redu bendom (Point Blank) je snimio i prvu bluz ploču na ovim prostorima (1983.)Pripremite se za ritam Di Luna blues-a, u subotu će veče preovlađivati jaka emocija i i dobar tempo i gruv u Soul Society.

Soul, jazz blues i funk koncerti u klubu Soul Society-Stari Bitef, već četvrtu sezonu, postali su potpis i lična karta kluba a vrhunski muzički izbor, stil, šarenolikost i eklektičnost u programu širi se i na polje jazz, blues, RnB, fusion i world muzike. Često se u Soulu, pored Di Luna Blues Banda pojavljuju i doajeni domaće i inostrane savremene muzičke scene: Vasil Hadžimanov Band, Beti Đorđević, Schime Trio, Robert Glasper Belgade Experiment, Qzama Orchestra, Oleg Kireyev, Macha Gharibian, Dr Project Point Blank, James Brown Belgrade Tribute i mnogi drugi.


Rezervacije mesta na 063/377420
Ulaz: 250 dinara
Vrata se otvaraju od 22h
Rezervacije mesta na 063/377420
Dobro došli u Soul Society-Stari Bitef,
 Skver Mire Trailović, Dorćol


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :